Семенівська районна рада

Турбота про розвиток спорту – справа загальна.

Дата: 16.11.2017 19:10
Кількість переглядів: 793

     Уже  понад вісім років на центральному районному стадіоні «Колос»  функціонує спортивний майданчик зі штучним покриттям,  який став місцем  проведення змагагаь та активних тренувань спортсменів. Але за  цей час  покриття  зносилось та морально застаріло, тож гостро постала необхідність капітального ремонту майданчика. Ця потреба і була  врахована в обласній  Програмі  розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2020 роки в новій редакції. 

     Але  умовою її реалізації було попереднє виконання  робіт згідно технології заміни штучного покриття (капітальний ремонт огорожі, підготовка основи під нове покриття), що і було зроблено ще влітку  за рахунок коштів районного бюджету в сумі 289 000 грн. З проханням про виділення цих коштів  на початку 2017 року до районної ради звернувся  відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації,  на балансі якого перебуває майданчик. Депутати одностайно  підтримали ініціативу, і рішенням чотирнадцятої сесії районної ради від 21 лютого  2017 року  зазначені кошти були виділені як необхідний крок для подальшого розвитку спортивної бази району.

     Після виконання підготовчих робіт  відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації було подано заявку на уачсть у відповідному обласному конкурсі. Із 40 претендентів наш район потрапив у число двадцяти  переможців.

    З обласного бюджету на укладку нового покриття, яке, за оцінками фахівців, має значно вищий рівень якості і  зносостійкості, було виділено 560 тис. грн.

     Наразі  роботи по заміні штучного покриття завершені. Відтепер  спортсмени району   мають  змогу демонструвати свою майстерність на синтетичному ігровому майданчику, який відповідає  необхідним критеріям.

    Потрібно також  звернути увагу,  що районною радою постійно ведеться робота в  напрямі  удосконалення бази  і  всього  комплексу  стадіону «Колос»  як  об’єкта комунальної власності району. Важливо, щоб він  був сучасним,  багатофункціональним і по справжньому приваблював  як спорстменів, так і вболівальників. Лише в 2017 році з районного бюджету було виділено майже 100 тис.грн. на поточний ремонт трибуни.  Але це лише  частка проведеної цільової роботи, бо  є грунтовні плани на майбутнє.

     Так, з метою залучення  додаткових  коштів  головою районної ради Віктором Юрченком у 2017 році  було ініційовано участь районної ради в обласному конкурсі проектів, реалізація яких  розпочнеться у 2018 році. Це проект співробітництва територіальних громад «Реконструкція Семенівського районного стадіону «Колос» як суттєвий фактор зміцнення фізичного здоров’я громади». Його партнерами є Семенівська районна рада,  Богданівська, Жовтнева, Криворудська, Наріжанська, Пузирівська сільські ради та Семенівська районна організація інвалідів. Загальна вартість проекту – 888,846 тис.грн., з них у районному бюджеті рішенням сімнадцятої позачергової сесії районної ради передбачено 300,00 тис. грн., що складає 33,75 відсотків; 50 відсотків – це кошти обласного бюджету, решта – дольова участь партнерів проекту. 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь