Семенівська районна рада

З Днем Святого Миколая!

Дата: 18.12.2020 10:05
Кількість переглядів: 17339

Сьогодні кладуть подарунки до Дня святого Миколая: 10 ідей

Дорога громадо!

Стрімко пролітає Його Величність час, і  ми знову стоїмо на порозі циклу новорічно-різдвяних свят, розпочинає котрий улюблений багатьма, особливо дітворою, День Святого Миколая.

На відміну від багатьох міфічних сюжетів, Святий Миколай, як стверджують історики, цілком реальна особа.

Життя його припадає на III-IV сторіччя, з’явився на світ він у родині багатих греків-християн, що проживала в Лікії – південно-західній області Малої Азії. На віки прославився великою любов'ю до дітей і допомогою бідним.

Свого часу був єпископом візантійського міста Міри, багато подорожував Європою, також відвідав Єрусалим, Палестину, інші святі куточки планети з молитвами та поклонінням Богу.

За благородні вчинки та сповнене гідності життя Миколая нарекли Святим. За оповідями, навіть величезний батьківський спадок використав не для власних потреб, а для підтримки нужденних. 

А ще покровительствував подорожнім, рибалкам, морякам, зцілював хворих, про що дійшли перекази до наших днів. Його щира молитва мала особливу силу, бо йшла з глибин безміру щедрої душі.  

У віках благородне життя Миколая обросло легендами, але те, що він є символом людяності, доброти та високих моральних цінностей, видається незаперечним. Тому день на його честь здавна шанований в багатьох країнах світу, і відродження  цієї прекрасної традиції  в незалежній Україні є добрим знаком. 

Святковий наголос ставиться на повчальному прикладі для дітей, які повинні поважати батьків, прислухатися до порад дорослих, старанно вчитися, виковувати в собі під мудрим наставництвом старших кращі риси особистості. Загалом же любов, милосердя, щедрість, повага до ближніх та  інші чесноти  визначають рівень душі будь-якої людини, незалежно від віку, статусу, матеріального достатку. Як для дітей, так і дорослих цей день - привід замислитися над необхідністю творити добро на землі. Хай свято Миколая доторкнеться до кожного своїм легким крилом, стане світлим  одкровенням, одізветься в серці благородними відчуттями. 

Звичайно, найбільше цього дня радіють діти, адже для них світ зафарбований у яскраві барви. Тож нехай свято приємно хвилює очікуваннями та дивує сюрпризами!

Водночас піднесений настрій хай супроводжує не лише наймолодших, а також усіх нас, адже в глибині кожної людської душі завжди горить маленька іскорка  дитинства.

Нехай кожен отримає свій подарунок – не лише в матеріальному, а й у моральному вимірі. Іноді приязне слово чи проникливий погляд дорожче від презента в яскравій обгортці. Хай в серцях проростають квіти найкращих відчуттів та здійснюються мрії.

Незважаючи на те, що всесвітній наступ коронавірусної хвороби вносить свої корективи у звичний формат святкувань, бажаємо всім піднесеного романтичного настрою, віри, впевненості, подолання труднощів, руху вперед!

 

Керуючий справами

районної ради                                                                              Юрій Черевик


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь