Семенівська районна рада

Чергове засідання Координаційної ради: підтримка важливого соціального проекту

Дата: 29.01.2019 16:58
Кількість переглядів: 550

 

  

 

      29 січня відбулось чергове засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради. Відкриваючи зібрання, очільник районного представницького корпусу Віктор Юрченко підкреслив, що ключовим  на порядку денному є питання «Про співпрацю територіальних громад району з реконструкції нежитлової будівлі за адресою: вул. Шевченка, 78а, смт.Семенівка, під Семенівський районний територіальний центр соціального обслуговування». Раніше така пропозиція, що аргументувалась зручністю приміщення для потреб територіального центру та  вдалим його розташуванням поряд з лікарняним комплексом, була висловлена на одному із засідань постійних комісій районної ради. Наразі після детального вивчення питання та перших практичних зусиль можна стверджувати про його вихід у практичне русло. На плюсах та перспективах здійснення зазначеного проекту переконливо зосередили увагу присутніх директор районного територіального центру, депутат райради Світлана Феніч, керівник районного ресурсного центру громад Світлана Феденко, депутат районної ради Валерій Книш.

  Ідея була підтримана сільськими головами; зокрема, за реальну  користь проекту для громад висловились  Біляківський сільський голова Роман Мидловець та  його  досвідчений колега із Заїчинців Сергій Сирота. Як стартовий крок, сільським та селищному головам рекомендовано до 15.02.2019 року на сесіях рад розглянути   питання  участі в реалізації проекту на сесіях та виділити кошти на його співфінансування  пропорційно до кількості населення громади для виготовлення проектно-кошторисної документації. Завершальним моментом стало підписання очільниками громад протоколу про наміри спільної реалізації проекту.

    Керуючий справами районної ради Юрій Черевик зосередив увагу аудиторії на питанні електронного декларування доходів посадовими особами місцевого самоврядування та депутатами місцевих рад відповідно Закону України «Про запобігання корупції». Розглянуто також деякі інші питання. Так, перший заступник голови районної державної адміністрації Микола Недюха наголосив на необхідності вжиття заходів на місцях для зменшення загрози  повені, про потребу щодо інтернетизації сільських ФАПів та закладів культури  говорив заступник голови райдержадміністрації Артем Даценко. Про підсумки осінньої призовної кампанії та завдання в контексті весняного призову інформував районний військовий комісар Ігор Співак.

  У підсумку роботи Віктор Юрченко висловив надію на успішне втілення  накреслених планів, які сприятимуть покращенню якості життя населення.

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь