Семенівська районна рада

Прийняли сесійні рішення та вшанували переможців за підсумками 2016 року.

Дата: 28.04.2017 16:54
Кількість переглядів: 942

      28  квітня  голова районної ради Віктор Юрченко провів пленарне засідання  п’ятнадцятої сесії районної ради сьомого скликання, в якому взяв участь перший заступник  голови райдержадміністрації Микола Недюха.        Перед початком  пленарного засідання, депутати  вітали  переможців   за підсумками 2016 року із занесенням на районну Дошку Пошани у номінаціях: «Сільське господарство», «Промисловість», «Сфера обслуговування», «Охорона здоров’я»,  «Освіта», «Культура», «Фізична культура і спорт», «Місцеве самоврядування», «Державний службовець», «Громадський діяч», «Підприємець року», «Меценат року», «Виправдана надія року». Голова районної ради Віктор Юрченко та  перший заступник голови райдержадміністрації Микола Недюха вручили їм іменні сертифікати та квіти.

         Загалом на розгляд  пленарного засідання було винесено 22 питання, які пройшли попереднє обговорення в постійних комісіях.

          Депутати районної ради затвердили звіт про виконання районного бюджету за І квартал 2017 року та внесли зміни до  показників районного бюджету на 2017 рік. Зокрема, кошти виділено:

- Семенівській  ЦРЛ  на медикаменти  ветеранам  інвалідам та учасникам бойових дій та прирівняним до них категоріям - 15000 грн.;

- Семенівському Центру ПМСД  на лікарські засоби  пацієнтам, яким були проведені операції на серці – 25000 грн. та хворим на рідкісні ( орфанні) захворювання – 12600 грн.;

- відділу освіти, молоді та спорту Семенівської РДА на придбання вугілля  для шкіл району -  832000грн.  на співфінансування  для придбання  шкільного автобуса - 78000грн., на поточний ремонт загальноосвітніх шкіл  району – 70000 грн. (останню  суму за пропозицією депутата Валерія Книша рекомендувала виділити постійна  комісія з питань бюджетно - фінансової та інвестиційної  діяльності);

- Семенівській  ДЮСШ  на  проведення  капітального  ремонту спортивного майданчика із штучним покриттям – 290000 грн., на придбання спортивного тренажеру для настільного тенісу – 30000 грн.

- Семенівському БДЮТ  для проведення технічного обстеження конструкцій будівлі – 17600 грн.;

- на реалізацію Програми підтримки населення для заходів з енергозбереження   з метою компенсації за кредитами для населення -30000грн. 

- субвенція Хорольському районному бюджету за надання рододопомоги -      150000грн.;

- на виконання Програми економічного і соціального розвитку Семенівського району на 2017рік щодо  співфінансування на  ремонт  доріг району:  Криворудській сільській раді (дорога Семенівка – Греблі – Степанівка) - 100000грн.; Веселоподільській сільській раді (вулиця  Перемоги села Паніванівка та  дорога Семенівка – Бригадирівка) - 400000грн..

        Прийнято рішення  «Про внесення змін до Програми економічного  і соціального розвитку Семенівського району на 2017  рік».  

         Також було  заслухано  інформацію першого заступника  керівника Лубенської місцевої прокуратури Олександра Гладченка про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності на території району за 2016 рік.    

         Блок  питань по освітній  галузі подала  на розгляд сесії   начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Людмила Лопата. Тож   депутати обговорили організацію підготовки до літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2017 році, визначили Оболонську загальноосвітню школи I-III ступенів опорним навчальним закладом сільської місцевості, реорганізували  Новоселицьку загальноосвітньої школи I ступеня  у філію Оболонської ЗОШ, затвердили  Порядок призначення на посаду керівників загальноосвітніх навчальних закладів району із врахуванням пропозиції депутата Валерія Книша.

        Вже   традиційно вагоме місце  в сесійній роботі відводиться  питанням спільної власності територіальних громад району. Цього разу  прийнято рішення  «Про затвердження акту приймання-передачі майнового комплексу компактного проживання самотніх осіб похилого віку», «Про затвердження звітів з оцінки вартості об’єктів нерухомості», «Про викуп об’єкта комунальної власності», «Про передачу майна в межах спільної власності». Депутати затвердили також акт інвентаризації очисних споруд, вартість їх основних засобів та інших необоротних активів та проголосували за  взяття очисних споруд на баланс КП «Семенівський райкомунгосп».

        Найбільш напруженим було обговорення   проекту рішення «Про передачу нежитлової будівлі кінотеатру «Ювілейний». З таким проханням до районної ради звернулась Семенівська селищна рада, яка  повідомила про наміри взяти участь у конкурсі проектів і залучити  кошти Фонду регіонального розвитку для  комплексного ремонту приміщення та створення на його базі центру дозвілля.  Але  наразі депутати не проголосували за дане рішення.

        Сесія підтримала звернення  депутатів районної ради до Президента України та Верховної Ради України  щодо  недопущення скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення  та проведення всеукраїнського референдуму з питання заборони продажу  земель сільськогосподарського призначення в Україні.

       Також голова районної ради Віктор Юрченко привітав  та вручив посвідчення  депутата районної ради Борису Пустовойтову від Аграрної партії України, який за рішенням  районної виборчої комісії  поповнив депутатський корпус після дострокового припинення повноважень Олександра Журавля. Колеги проголосували за включення Бориса Пустовойтова до складу  постійної комісії  районної ради з питань депутатської, оборонно-мобілізаційної, інформаційної діяльності, забезпечення законності та військово-патріотичного виховання.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь