Семенівська районна рада

Головне управління Держпродспоживслужби інформує 

Дата: 22.10.2020 16:39
Кількість переглядів: 1340

комбайн Claas Dominator 98 сл, в поле, уборка кукурузы, оборудование,  сельскохозяйственное, машины, сельское хозяйство, природа, на открытом  воздухе | Pikist

В районі продовжується збір пізніх культур – кукурудзи та цукрових буряків, також проводиться підготовка грунту під урожай 2021 року.  

Проведено осінні грунтові обстеження в таких господарствах як СФГ«АСТРА», ПСП «Дружба», СФГ «Оберіг» та ТОВ «Агріс».

Під час осінніх обстежень було виявлено, що 90 % площ заселено личинками травневого та червневого хрущів в кількості від 0,5 до 4,5 шт/м², середнє по району 1,1 шт/м². Найбільше такого шкідника виявлено в ПСП «Дружба» на посівах соняшника – 4,5 шт/м².

Заселеність озимою та підгризаючими совками становить - 0,5 шт/м² , дротяниками 0,8 шт/м².

По буряковим довгоносикам середнє по району складає 7,3 шт/м², найбільша заселеність довгоносиками відмічається в ТОВ «Агріс» - 11,5 шт/м². 

За результатами проведених обстежень господарствам видано рекомендації по зменшенню шкодочинності цих шкідників на сільськогосподарські культури.

Хочу звернути увагу бурякосіючих  господарств,  що заселеність буряковими довгоносиками дуже велика, тому сіяти цукрові буряки на наступний рік необхідно якомога далі від полів цього року.

Дуже велика заселеність також личинками травневого та червневого хрущів, тому насіння ярих культур необхідно протруювати не лише від хвороб, а й додавати інсектицидні протруювачі від шкідників.

Також звертаю особливу увагу керівників сільськогосподарських підприємств та фермерів на структуру посівів.

Відмічається різке зменшення посівів ярих зернових культур, таких, як ярий ячмінь, яра пшениця, овес, горох, просо, гречка.  Відповідно збільшуються площі під кукурудзою, соняшником та соєю, що негативно впливає на фітосанітарний стан полів, збільшується ураженість хворобами та заселеність шкідниками рослин.

Звертаюсь до всіх керівників господарств та фермерів: ще є достатньо часу, щоб переглянути структуру на 2021 рік та підготувати насіння до посіву, бо від цього буде залежати  добробут кожного господарства.

Сподіваюсь, що моя інформація буде корисною і кожен керівник зробить правильний вибір сільськогосподарських культур на наступний 2021 рік.

Провідний спеціаліст відділу контролю за обігом засобів захисту рослин Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області                                                                    Артикульна Лариса


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь