Семенівська районна рада

Розвиток громад району через співробітництво

Дата: 26.04.2017 16:38
Кількість переглядів: 917

 

      26 квітня у Семенівській районній раді відбувся семінар-тренінг з  питань міжмуніципального співробітництва, організований районною радою, Проектом Німецького Товариства Міжнародного Співробітництва (GIZ) “Реформа управління на Сході України” та  Центром сприяння розвитку  співробітництва  територіальних громад.

      У заході взяли участь В’ячеслав Толкованов, доктор наук з державного управління,  Голова Центру сприяння розвитку співробітництва територіальних громад, Любомир Самелюк, президент Міжнародного Благодійного Фонду «Простір», експерт з питань міжмуніципального співробітництва та голова районної ради Віктор Юрченко.

     Учасниками семінару-тренінгу були сільські голови, директори шкіл, представники управлінь та відділів райдержадміністрації, громадські активісти району.

      В’ячеслав Толкованов грунтовно ознайомив присутніх з реалізацією Закону України «Про співробітництво територіальних громад»,  методологією підготовки проектів, проаналізував  проблематику міжмуніципального співробітництва в контексті реалізації державної політики розвитку місцевого самоврядування, розповів про форми співробітництва територіальних громад, можливості фінансового забезпечення розвитку місцевого самоврядування через співпрацю громад.

     В’ячеслав Вікторович підкреслив важливість проведення консультацій з громадськістю, забезпечення належного рівня взаємодії між владою та громадськістю в процесі співробітництва територіальних громад та наголосив на тому, що впровадження Закону «Про співробітництво територіальних громад» створює додаткові законодавчі, організаційні, психологічні та фінансові можливості для розвитку місцевого самоврядування, забезпечує створення та підтримку сприятливого життєвого середовища, необхідного для всебічного розвитку людини, її самореалізації, надання населенню органами місцевого самоврядування високоякісних і доступних адміністративних, соціальних, житлово-комунальних та інших послуг на відповідних територіях.

     В’ячеслав Толкованов, Любомир Самелюк та голова районної ради Віктор Юрченко зустрілись з Василівським, Заїчинським та Біляківським сільськими головами з питання підготовки проекту щодо забезпечення пожежної безпеки громад та спільного утримання майбутньої комунальної установи. 

       Віктор Юрченко у ході проведення семінару звернув увагу аудиторії на те, що Семенівський район уже має певний досвід у впровадженні цього Закону.  Наразі  сільські ради визначаються у пріоритетних завданнях громад  та мають намір  продовжити роботу у підготовці договорів співпраці територіальних громад, а районний ресурсний центр громад, створений при  районній раді, повинен виступити координатором у вирішенні цих питань.

       Віктор Васильович щиро подякував гостям  за змістовний  семінар та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю  з  Центром  сприяння розвитку співробітництва територіальних громад та Проектом Німецького Товариства Міжнародного Співробітництва (GIZ) “Реформа управління на Сході України”.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь