Семенівська районна рада

Інформує Семенівська районна філія обласного центру зайнятості: працевлаштування жінок

Дата: 15.05.2019 16:06
Кількість переглядів: 570

   

Результат пошуку зображень за запитом "картинки трудові права жінок"

СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ЖІНОК В УКРАЇНІ

   Незважаючи на те, що сьогодні в Україні жінки та чоловіки мають однакові права у сфері праці, для більшості працездатних жінок адаптація до ринкових змін в економіці проходить надто важко. Об’єктивно жінки є менш конкурентоспроможною категорією на ринку праці. Це виявляється у зайнятості за наймом, підприємницькій діяльності, професійному та кар’єрному зростанні. Поєднання жінками суспільних функцій, пов’язаних з їхньою професійною діяльністю, та сімейних обов’язків змушує їх іноді відмовлятися від професійного зростання взагалі. У результаті програє як суспільство, так і сама жінка, тому що залишається нереалізованою значна частина її духовного та інтелектуального потенціалу.
   6 травня 2019 року фахівцями Семенівської районної філії Полтавського ОЦЗ та заступником начальника відділу «Семенівське бюро правової допомоги» Вареник Оленою проведено семінар на тему: «Жінка на ринку праці».  Під час проведення заходу Олена Вареник ознайомила учасників із станом ринку праці, проінформувала присутніх про закріплену на законодавчому рівні в Україні рівність чоловіків та жінок, в тому числі в трудовій сфері. 
   Найбільш уваги було приділено трудовим правам вагітних жінок та жінок, які мають дітей. Зокрема, роз’яснено тривалість та порядок надання відпусток вагітним жінкам та відпусток по догляду за дитиною, в тому числі жінкам, що усиновили дитину. Повідомлено, що законом забороняється залучати вагітних жінок і жінок, які мають дітей до трьох років до понаднормових робіт, до роботи в нічний час, у вихідні та святкові дні, без їх згоди направляти у відрядження.
   Після інформаційної частини семінару учасники обговорили почуте та задали питання, що їх цікавили. Одночасно учасників було поінформовано про роботу Семенівського бюро правової допомоги.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь