Семенівська районна рада

Чергове засідання Координаційної ради: на часі питання оздоровлення дітей

Дата: 22.05.2019 16:02
Кількість переглядів: 523

 

   

    22 травня відбулось чергове засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради.

   Ключовим моментом,  що наразі   потребує посиленої  уваги, стало обговорення питання «Про організацію оздоровлення дітей у КДОТ «Світанок» в 2019 році». Адже функціонування табору як закладу спільної власності територіальних громад,  постійне удосконалення його матеріальної бази, підвищення популярності серед дітей та батьків є для району іміджевим питанням. Тож конкретний наголос ставився на  залучення резервів для  наповнення  двох табірних змін, в контексті чого сільським та селищному головам  рекомендовано:

- у співпраці з освітніми закладами, адміністрацією табору  вжити заходів щодо організації оздоровлення  дітей, особливо пільгових категорій, у комунальному дитячому оздоровчому таборі «Світанок»;

- з метою заохочення соціально незахищених  родин до направлення дітей для  літнього відпочинку та оздоровлення в КДОТ «Світанок», спрощення процедури часткового відшкодування батькам вартості путівки за необхідності внести зміни до Положення про надання матеріальної допомоги, включивши  до переліку підстав для надання допомоги пункт: «на оздоровлення дітей, що проживають на території сільської ради (об’єднаної територіальної громади)».

   На  вжиття невідкладних заходів щодо виготовлення технічних документацій із нормативної грошової оцінки земель по населеним пунктам, встановлення меж населених пунктів та передбачення коштів на ці цілі  орієнтував  очільників громад начальник відділу у Семенівському районі Головного управління  Держгеокадастру у Полтавській області Леонід Кулініч. Обговорення вийшло дискусійним,  виникали  певні протиріччя,  зокрема по питаннях терміну чинності нормативної грошової оцінки земель. За роз’ясненням вирішено звернутись до Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області, а сільським та селищній  радам рекомендовано передбачити кошти на виготовлення зазначених технічних документацій.

   Керівник районного ресурсного центру громад  Світлана Феденко  свій виступ зосередила на участі місцевих рад району в обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад  2019 року. Першочергову увагу звернула на напрями, за якими розроблятимуться проекти, а це: впровадження інформаційно-комунікаційних технологій та інших сучасних технологій муніципального менеджменту; створення безпечного та комфортного середовища; покращення системи надання адміністративних та муніципальних послуг; впровадження енергоефективних технологій на об’єктах соціально-гуманітарної сфери; поліпшення екологічної інфраструктури; підвищення туристичного потенціалу, збереження об’єктів культурної спадщини. Вартість проектів визначається категоріями учасників:

перша категорія (проекти сільських, селищних  рад) – не більше 300 тис. грн;

друга категорія  (проекти міських рад міст районного та обласного значення, районних рад; сільських, селищних, міських рад, утворених відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад») – не більше 600 тис. грн;

третя категорія (спільні проекти, що реалізуються органами місцевого самоврядування − суб’єктами співробітництва) – не більше 800 тис. грн.

  Досвід проектної діяльності Семенівщини  минулих років переконливо доводить, що і цьогорічні шанси на перемогу  за умови наполегливої роботи є досить високими.  Детально обговорено  також шляхи реалізації проекту – переможця обласного конкурсу 2018 року «Розвиток туристичної галузі Семенівщини як суттєвий фактор економічно - соціального розвитку територіальних громад»,  який відкриває нові можливості для створення яскравих місцевих брендів.

  У підсумку роботи голова районної ради Віктор Юрченко висловив  сподівання на плідну роботу органів  місцевого самоврядування району як  у порушених на засіданні  питаннях, так і в інших напрямках діяльності.

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь