Семенівська районна рада

Засідання Координаційної ради: основна теза - співпраця

Дата: 24.01.2018 15:43
Кількість переглядів: 923

    23 січня голова районної ради Віктор Юрченко провів засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування, в якому взяв участь голова районної державної адміністрації Віктор Федоренко.

    У ході засідання порушувалися питання, які мають суттєве значення для організації  забезпечення різних напрямів життєдіяльності громади.

    З проханням  щодо продовження співпраці в плані  виділення цільових субвенцій  для  центральної районної лікарні звернувся до сільських голів головний лікар закладу Олександр Романюк, адже наразі у зв’язку з неприйняттям районного бюджету  є  значні фінансові труднощі. Особливо він  загострив увагу на наданні медичних послуг   соціально незахищеним категоріям громадян,  проведенні антирабічних заходів,  організації транспортування  хворих із психіатричним діагнозом.Ця тема  не залишила байдужою аудиторію, свої пропозиції та зауваження активно висловлювали Біляківський, Василівський, Заїчинський, Криворудський  сільські голови Роман Мидловець,  Юрій Романюк, Сергій Сирота, Наталія Далієва.  Голова районної ради Віктор Юрченко закликав сільских голів відгукнутися на прохання головного лікаря ЦРЛ та продовжити позитивну тенденцію співпраці.

    Голова райдержадміністрації Віктор Федоренко  в контексті децентралізації   зосередився на питанні    роботи центральної районної бібліотеки, районного будинку культури   щодо надання ними методичної допомоги сільським закладам культури.   Він звернувся до сільських голів з проханням детально  обговорити ці питання на місцях та надати відповідні пропозиції.

    Перший заступник голови райдержадміністрації Микола Недюха інформував про  перспективи утримання доріг  обласного та районного значення. З 1 січня 2018 року ці дороги передані на баланс облдержадміністрації. Розпорядженням голови облдержадміністрації № 763 від 08.11.2017 «Про затвердження переліку автомобільних доріг місцевого значення загального користування в Полтавській області» затверджено перелік автомобільних доріг місцевого значення загального користування в межах Семенівського району, протяжність яких складає   186,3 км доріг обласного та 111,2 км районного підпорядкувань.  Райавтодори     нестимуть відповідальність за експлуатаційне утримання лише доріг державного значення. Утримання  доріг місцевого значення покладено на органи виконавчої влади.  У зв’язку з  цим Департаментом будівництва, містобудування та архітектури і житлово-комунального господарства облдержадміністрації визначено підрядників та субпідрядників на експлуатаційне утримання доріг місцевого значення в зимовий період. По Семенівському району субпідрядником згідно договору з облдержадміністрацією визначено ПП «Дорожньо-ремонтне будівельне управління»    м. Карлівки. Воно пропонує залучати  для проведення цих робіт спецтехніку місцевих  сільгоспвиробників на основі  укладення договорів. Семенівською райдержадміністрацією координується ця робота, керівникам сільськогосподарських підприємств  запропоновано з укласти договори про  надання послуг спецтехніки для очистки доріг місцевого значення. Потрібно підкреслити, що  така співпраця  була  в попередні роки  і має продовжуватись сьогодні, адже від нашої спільної відповідальності залежить рівень  комунікації та безперебійного життєзабезпечення населення. 

    Голова районної ради Віктор Юрченко подякував учасникам засідання за конструктивну роботу і висловив надію, що ці важливі   для    району питання завдяки взаємодії  всіх ланок місцевого самоврядування та районної державної адміністрації   вирішаться позитивно.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь