Семенівська районна рада

Засідання Координаційної ради: медичне забезпечення і пожежна безпека

Дата: 14.11.2018 15:42
Кількість переглядів: 617

   

       14 листопада    голова районної ради Віктор Юрченко провів чергове засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування.Жваве обговорення викликало питання «Про  утримання  закладів первинної медицини  на території громад району», адже  в контексті реформування медицини постає багато питань  щодо перспектив функціонування ланки первинної медицини, насамперед на селі.

      Головний лікар Комунального підприємства «Семенівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тамара Мазанько  інформувала про ситуацію з фінансуванням, яке з 1 жовтня здійснюється  через Національну службу охорони здоров’я та напряму пов’язане з кількістю  декларацій, укладених громадянами з лікарями. Однак отриманих коштів не вистачить для утримання існуючої мережі сільських ФАПів, тому  на їх подальше функціонування і була націлена предметна розмова. Найбільш активними в ній були Василівський та Пузирівський сільські голови Юрій Романюк  і Юлія Жидок. У  ході дискусії зверталась увага на найбільш больові точки, тому необхідно знайти оптимальний баланс між базовими принципами реформування та  потребою надання населенню якісних медичних послуг. Голова районної ради Віктор Юрченко запропонував головному лікарю ПМСД надати необхідні розрахунки для співфінансування з місцевих бюджетів закладів первинної медицини в розрізі громад. Водночас сільським головам рекомендовано впродовж  місяця розглянути це питання на сесіях  місцевих рад  і чітко визначитися з можливостями співфінансування. Також  не можна обійти увагою процес укладення декларацій з лікарями,  який  наразі продовжується. Тож  жителям району, які  цього ще не зробили, варто поспішити, адже саме цим показником  обумовлюється сума фінансування.  Та кошти в район ітимуть лише за умови  укладення декларацій з місцевими лікарями. В іншому випадку   вони   спрямуються   за його межі,  хоча  люди залишаються і в основному потребують медичної допомоги на місцях.

        Керівник районного ресурсного центру громад Світлана Феденко зосередилась на темі  співробітництва територіальних громад району щодо забезпечення діяльності місцевої пожежної охорони. Вона відзначила досвід району в цьому напрямі, адже на цей час завдяки проектній діяльності маємо два таких об’єкти – в Оболоні та Василівці. Сільські ради - учасники проекту підписанням договору підтвердили  свої наміри співпрацювати та  виконувати взяті зобов’язання. Про необхідність рухатись далі в цьому напрямі говорив і Оболонський сільський голова Борис Пустовойтов, який висловив пропозиції щодо розвитку місцевої пожежної охорони та наголосив  на перспективі   створення в ОТГ  центру безпеки.

           Учасники засідання обговорили також питання підготовки та відзначення в районі Дня місцевого самоврядування.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь