Семенівська районна рада

Шістнадцяту сесію районної ради завершено.

Дата: 30.06.2017 15:38
Кількість переглядів: 1018

     30 червня голова районної ради Віктор Юрченко провів пленарне засідання шістнадцятої сесії районної ради  сьомого скликання, в якому взяв участь голова райдержадміністрації Віктор Федоренко.

      Депутати затвердили  дві районні Програми: сприяння функціонуванню Центру надання адміністративних послуг при Семенівській районній державній адміністрації на 2017-2018 роки та соціального захисту дітей-сиріт, дітей,  позбавлених батьківського піклування, дітей, що проживають у сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах, на 2017-2019 роки.

       Затверджено також і  Положення про нагородження грошовими винагородами Семенівської районної ради в галузі освіти, культури та мистецтва учнів та педагогічних працівників, що є додатковим стимулом для повнішого розкриття здібностей обдарованих дітей, яких в районі досить багато.

       Зміни і доповнення  внесено до районної Програми розвитку культури, туризму та архівної справи у Семенівському районі на 2017-2020 роки.

         Рішенням сесії затверджено  кандидатури  заступника голови районної ради Володимира Сербина та головного лікаря центральної районної лікарні Олександра Романюка в якості  представників Семенівського району для роботи у складі госпітальної ради Західного госпітального округу Полтавської області для  відстоювання  інтересів населення в ході реформування медицини.

       Депутати проголосували за присвоєння звання «Почесний громадянин Семенівщини»  Любові Мазанько, оцінивши   вагомий особистий внесок у розвиток культурно-мистецької  сфери району, збереження і примноження історично - духовних  надбань та народних традицій рідного краю. Віктор Юрченко  щиро привітав  її та   вручив  квіти. Любов Мазанько  із хвилюванням подякувала  депутатам та всім присутнім за високу оцінку її трудового шляху і громадянської  активності.  До речі, це вже  дванадцятий  Почесний громадяни Семенівщини.

     А ось  проект рішення «Про реорганізацію Погребняківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Семенівської районної ради Полтавської області»  підтриманий  не був, так як депутати врахували рішення  сільської ради щодо незгоди із запропонованою відділом освіти, молоді та спорту  реорганізацією  загальнооосвітноьї школи І-ІІІ ступенів у  навчальний заклад І-ІІ ступенів через відсутність  учнівського контингенту старших класів.

     До речі,  з огляду на те, що сільські депутати не виявили готовності взяти на себе відповідальність і за подальше функціонування інших  шкіл, за рекомендаціями постійних комісій з порядку денного пленарного засідання були виключені  питання  «Про припинення юридичної особи Рокитівської загальноосвітньої школи I-II ступенів Семенівської районної ради Полтавської області та «Про припинення юридичної особи Брусівської загальноосвітньої школи  I ступеня Семенівської районної ради Полтавської області».  На даному етапі  постійні комісії визнали  недоцільним  і розгляд питань «Про затвердження акту приймання-передачі майнового комплексу Семенівського НВК №1 ім. М.М. Хорунжого», «Про затвердження акту приймання-передачі майнового комплексу Семенівського НВК №2», «Про вихід Семенівської районної ради зі складу засновників  навчальних закладів», так  як  ця процедура ще не завершена.

     Районним депутатським корпусом  прийнято рішення про затвердження Статуту Оболонської загальноосвітньої школи I-IIІ ступенів в новій редакції та про затвердження Положення філії  Оболонської загальноосвітньої школи I-IIІ ступенів «Новоселицька загальноосвітня школа І ступеня».

    Традиційно вагоме місце відводилось  питанням комунальної власності. Зокрема, затверджено акт  приймання-передачі трактора МТЗ-80 з балансу відділу освіти, молоді та спорту  райдержадміністрації  на баланс комунального підприємства «Семенівський райкомунгосп»; надано дозвіл Семенівській центральній районній лікарні  на списання аналізатора біохімічного ВС – 3000Р 2005 року, який відпрацював свій ресурс. Також   прийнято рішення щодо   структури та чисельності   відділу управління майном Семенівської районної ради, затверджено звіт про незалежну оцінку вартості матеріалів.

     Другий раз поспіль за зверненням Семенівської селищної ради  на розгляд сесії районної ради виносилось питання «Про передачу нежитлової будівлі кінотеатру «Ювілейний». На минулій п’ятнадцятій сесії  проект рішення щодо передачі об’єкта до комунальної власності об’єднаної громади не набрав необхідної кількості голосів. Але цього разу депутати, врахувавши   інформацію  селищного голови Людмили Милашевич  щодо намірів про участь  у  конкурсі проектів Фонду регіонального розвитку з метою залучення коштів для реконструкції  цього приміщення під центр дозвілля, запевнення про збереження прав орендарів та  компенсацію у вигляді субвенції  районному бюджету за втрачені від оренди  приміщення кошти,     проголосували за його  передачу    до комунальної власності ОТГ.

     Затверджено  технічні документації з нормативної грошової  оцінки земельних ділянок, наданих в оренду Володимиру Піхтіну та Тетяні Тарапунець;  передано з Семенівського районного бюджету до Кременчуцького міського бюджету субвенцію для міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів,  в якому проходять реабілітацію діти з нашого району.

     Дискусійним як   під час роботи комісій, так і на пленарному засіданні було питання «Про внесення змін до Регламенту Семенівської районної ради сьомого скликання». Йшлося про надання можливості виступів  представникам всіх громадських організацій,  які зареєстровані на території Семенівського району.  Розбіжності в  позиціях депутатів стосувались лише часу, відведеного для виступів -  до початку  розгляду питань пленарного засідання чи по його  закінченні, як  це передбачалось проектом рішення.   В кінцевому підсумку  депутати проголосували за   поданий проект рішення без змін, тобто всі громадські організації матимуть змогу висловити своє бачення    проблем району  після розгляду питань  порядку денного.

       Цього ж дня, перед початком пленарного засідання, голова районної ради Віктор Юрченко вручив  пам’ятні медалі депутатам всіх рівнів, які представляли команду Семенівщини на обласному етапі Всеукраїнської спартакіади депутатів і серед  25 районів  області та міст обласного підпорядкування  в загальнокомандній боротьбі посіли високе друге місце.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь