Семенівська районна рада

Крок уперед: проект завершено і презентовано

Дата: 02.11.2018 15:34
Кількість переглядів: 790

 

?????????¶?µ?µ ???·???±???°?¶?µ?????µ

     2 листопада цього року з ініціативи районної ради відбулась неординарна подія - презентація реалізованого Проекту – переможця обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад «Реконструкція Семенівського районного стадіону «Колос» як суттєвий фактор зміцнення фізичного здоров’я громади».

        В урочистому заході взяли участь голова районної ради Віктор Юрченко, депутат Полтавської обласної ради Володимир Куцовол, голова районної державної адміністрації Віктор Федоренко, депутати районної ради, сільські голови. Цей Проект є результатом співробітництва громад району. Партнерами районної ради в його здійсненні виступили Богданівська, Жовтнева, Криворудська, Наріжанська, Пузирівська сільські ради та ГО «Семенівська районна організація інвалідів.

        Загальна вартість Проекту – 888 тис.846 грн. Із них - фінансова складова обласного бюджету - 444 тис.423 грн. (50 відсотків), 300,00 тис. грн. - кошти районного бюджету, по 20,00 тис. грн. виділено кожною сільською радою, яка взяла участь у проекті. Наразі можна говорити про успішні результати проекту, але в контексті цього не можна не згадати про події десятирічної давності. Саме ініціатива депутата районної ради, керівника ПСП «Дружба», палкого ентузіаста спорту Сергія Семигреєнка, активно підтримана тодішнім головою районної ради Валерієм Книшем, стала початком відродження районного стадіону «Колос», який на той час практично був у занедбаному стані. Після цього стадіон неодноразово відзначався на обласному рівні як один із кращих серед сільських районів. І відрадно, що використавши нинішні проектні можливості, стадіон «Колос» як об’єкт комунальної власності району, підняв рейтинги своєї облаштованості та привабливості.

     Урочистості розпочались перерізанням стрічки до входу на реконструйований стадіон. Це право було надано голові районної ради Віктору Юрченку, голові районної державної адміністрації Віктору Федоренку, голові районної організації інвалідів Любові Грек.

     Підбиваючи підсумки проекту, ведуча заходу, керівник районного ресурсного центру громад Світлана Феденко підкреслила найвагоміші здобутки, а саме:

     - вперше в історії семенівського спорту споруджено льодовий майданчик, де відтепер зможуть шліфувати майстерність хокеїсти. І дуже відрадно, що в районі є справжні ентузіасти цього мужнього виду спорту – хокейний клуб «Семенівські яструби», які навіть в пристосованих умовах демонстрували високий рівень гри. Віримо, що льодовий майданчик буде справжнім стимулом для розвитку юнацького хокею! Також він слугуватиме як каток і для любителів ковзанярського спорту;

     - своєрідною «родзинкою» проекту є майданчик для інклюзивних видів спорту. Сподіваємось, що він привабить людей з особливими потребами не лише в рамках району, а й на більш високому рівні організації таких змагань, де насамперед перемагає сила характеру та прагнення до повноти життя! - проведено також реконструкцію трибун та облаштовано затишні душові, роздягальні, що, безперечно, сприятиме значно комфортнішим умовам як для перебування спортсменів, так і для вболівальників.

     Зі словами вдячності до всіх, хто причетний до реалізації проекту, звернувся голова районної ради Віктор Юрченко, який відзначив це як великий позитив для розвитку громади. Щирі вітання прозвучали також від депутата обласної ради Володимира Куцовола, голови райдержадміністрації Віктор Федоренка, голови ГО «Семенівська района організація інвалідів» Любові Грек.          Наголошено, що у реконструкції стадіону були зацікавлені практично всі громадяни. Тому активно відгукнулись і надали практичну, фінасову та іншу допомогу підприємці, люди з послідовною громадянською позицією, які відчувають ритм часу і потребу дня. Щиру вдячність за здійснений обсяг робіт висловлено підрядній організації -ТОВ «Альбатрос» (керівник Василь Русин). Всім їм очільники району та депутат обласної ради вручили Подяки районної ради.

     Гостей та учасників Презентації своїм танцювальним мистецтвом привітав ансамбль народного танцю «Оболонянка» Оболонського зонального будинку культури (керівник-хореограф Лариса Шевченко). Юні артисти також почастували учасників заходу запашним короваєм.

     Цього святкового дня прозвучали вітання з Днем народження на адресу Тетяни Тарапунець, неодноразової переможниці обласних змагань та учасниці Всеукраїнських турнірів з настільного тенісу та Павла Кобильченка, якого нагороджено Грамотою Верховної Ради України.

          Завершуючи презентацію, ведуча Світлана Феденко зробила наголос на твердій впевненості, що впровадження Проекту сприятиме:

         - поліпшенню умов для проведення спортивних, культурно-просвітницьких заходів;

         - зміцненню здоров’я громадян завдяки популяризації активного способу життя, зокрема для людей з особливими потребами;

         -  зменшенню негативних тенденцій у молодіжному середовищі;

          - реалізації права громадян на отримання якісних спортивно-дозвіллевих послуг через організацію спортивних змагань різного рівня, удосконалення можливостей для тренувального процесу та активного відпочинку, розширення діапазону спортивно-культурних програм, інших публічних заходів;

         - підвищенню соціально-психологічної активності населення району, сформованої на власних досягненнях, чіткій цілісносистемній співпраці громади, органів місцевого самоврядування, молоді та спонсорів, зростанню зацікавленості в результативності і перспективах розвитку фізичної культури та спорту.

   І як підтвердження сказаному, саме сьогодні за участі представників інших районів Полтавщини відбулись перші змагання на інклюзивному майданчику, які залишили яскраві враження у вболівальників, адже це демонстрація сили духу та жаги до життя!

     По завершенню змагань на учасників чекала смачна юшка, приготовлена члено ГО інвалідів  Володимиром Коваленком. Одночасно на майданчику зі штучним покриттям проходив турнір юних футболістів з Семенівського НВК №1, Криворудської, Оболонської та Іванівської шкіл, присвячений презентації проекту.

    Хай реконструйований стадіон радує громаду Семенівщини новими можливостями та спортивними досягненнями!   Водночас потрібно рухатись вперед, ще більш удосконалюючи та розбудовуючи головний спортивний об’єкт району, адже життя постійно задає нам новий ритм.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь