Семенівська районна рада

Районна філія Полтавського ОЦЗ інформує: вебінар на тему легалізації трудових відносин

Дата: 06.08.2020 15:29
Кількість переглядів: 1092

Легалізація трудових відносин включає в себе, в основному, два аспекти: це  легалізація зайнятості та легалізація заробітної плати (інформує служба  зайнятості) | Городоцька міська рада

Легалізація трудових відносин є надзвичайно актуальним питанням сьогодення, тому що від офіційно нарахованої заробітної плати та відповідно сплачених внесків залежить набуття страхового стажу. 

Проте, на жаль, відносини між роботодавцями та найманими працівниками далеко не завжди відповідають нормам законодавства.

Офіційно неоформлена на роботу людина ризикує залишитися без права на отримання соціальних виплат та пенсії.Таким чином, нелегальна зарплата не лише зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів, а й тягне за собою багато неприємностей і для самих працівників. Людям треба чітко усвідомити, що згода отримувати зарплату «в конвертах» може зіграти з ними злий жарт, позбавивши їх у майбутньому всіх соціальних гарантій.

Саме для  інформування клієнтів Семенівської районної філії Полтавського ОЦЗ про  офіційне оформлення трудових відносин з роботодавцем 6 серпня 2020 року проведено інформаційний вебінар. Участь у заході взяли керівник Семенівського сервісного центру Головного управління ПФУ у Полтавській області Світлана Ткаленко та керівник Семенівського бюро правової допомоги Тетяна Новобранець.

Світлана Ткаленко ознайомила присутніх з видами пенсій:

  • пенсія за віком;
  • пенсія за віком на пільгових умовах;
  • пенсія по інвалідності;
  • пенсія у зв'язку з втратою годувальника;
  • пенсія за вислугу років.

Вона зауважила, що  дуже часто застраховані особи не знають про існуючі проблеми й довідуються про них тільки при виході не пенсію. Також звернула увагу, що особи мають право на призначення пенсії за віком з 01.01.2020 по 31.12.2020 за наявності страхового стажу не менше 27 років. 

З 2000 року в Україні діє система персоніфікованого обліку, яка надає кожній застрахованій особі можливість безоплатно отримувати відомості про себе, а саме, з якої суми заробітної плати, скільки та за який період сплачено за неї роботодавцем до Пенсійного фонду страхових внесків. З'ясувати фактичні суми доходу, які обліковуються в базах персоніфікованого обліку можна особисто на офіційному WEB – порталі Пенсійного фонду України  www.pfu.gov.ua.

До участі в обговоренні легалізації трудових стосунків долучилась Тетяна Новобранець, яка поінформувала, що працівник без офіційного оформлення на роботу позбавляє себе:

  • гарантованого державою розміру заробітної плати;
  • виплати своєчасно та не нижче мінімальної заробітної плати, офіційної відпустки, відпустки по догляду за дитиною тощо;
  • виплат у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю;
  • допомоги у разі настання нещасного випадку під час виробничого процесу;
  • соціального страхування.

Тетяна Новобранець  надала також інформацію про розміри штрафів за порушення трудового законодавства.

Учасники заходу отримали інформацію, яка допоможе заздалегідь подбати про власну безпеку та бути обізнаними, а значить захищеними.

Більше цікавої інформації читайте за посиланнями:

https://www.facebook.com/semeniwkaRCZ/

https://pol.dcz.gov.ua/



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь