Семенівська районна рада

Служба за контрактом в Збройних Силах України – Надійне майбутнє!

Дата: 25.09.2018 15:26
Кількість переглядів: 755

               

          Захист не лише територіальної цілісності держави, а й рідного дому та сім’ї від ворога сьогодні напряму залежить від кожного з нас. Це почесна й відповідальна місія, за виконання якої беруться справжні патріоти України.

Військова служба за контрактом пропонує здобути спеціальність захисника держави, стабільну заробітну плату і надійне майбутнє. У лавах Збройних Сил України несуть службу не лише кращі військовослужбовці-професіонали, які вже мають певний досвід у цій сфері. Лави ЗСУ регулярно поповняють випускники вузів, профтехучилищ і просто молоді люди, які шукають своє призначення у житті.

На військову службу за контрактом рядового, сержантського і старшинського складу приймаються: громадяни призовного віку, які мають вищу, професійно-технічну, повну або базову загальну середню освіту і не проходили строкової військової служби; а також військовозобов’язані та жінки, які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою та спеціальною підготовкою. Вік для прийняття кандидатів на військову службу за контрактом становить від 18 до 40 років (граничний вік прийняття в особливий період збільшується до 60 років для чоловіків, для жінок – до 60 років).

Основні вимоги під час відбору

На військову службу за контрактом приймають якщо:

  • За станом здоров’я кандидат на військову службу придатний за медичними показниками та показниками профвідбору.
  • У претендента на проходження військової служби відповідна фізична підготовленість та психологічна стійкість.
  • Є загальноосвітній рівень.
  • Присутня мотивація до військової служби.
  • Сформований рівень ідейних цінностей, моральних та професійних якостей.
  • Немає судимостей та скоєння тяжких злочинів.

Терміни військової служби за контрактом (від 1 до 10 років)

Для громадян України, які вперше прийняті на військову службу за контрактом, терміни військової служби наступні:

  • військовослужбовці, прийняті на посади рядового складу – строк на 3 роки;
  • військовослужбовці, прийняті на посади сержантського і старшинського складу – строк від 3 до 5 років залежно від згоди сторін;
  • військовослужбовці, які мають бойовий досвід – мінімальний термін контракту – 1 рік.

5 кроків до контрактника

Крок 1: Прийти до районного військового комісаріату та більш детально дізнатися про військову службу у Збройних Силах України,  про військову частину, яка зацікавила та дізнатися про майбутню службу та обрану спеціальність.

Крок 2: Подати усі необхідні документи.

Крок 3: Пройти медичне обстеження, професійний та психологічний відбір.

Крок 4: Підписати контракт, пройти курс навчання за обраною спеціальністю в військових навчальних центрах або вибути безпосередньо у військову частину.

Крок 5: Прийти до обраного місця служби та пройти військову службу за отриманою спеціальністю.

 

Пільги для військовослужбовців-контрактників

  1. Грошове забезпечення. Грошове забезпечення військовослужбовця залежить від займаної посади, військового звання, кваліфікації, терміну проходження військової служби. Наразі грошове забезпечення осіб рядового складу становить від 7300 гривень, сержантського складу – від 8300 гривень і вище. З 1 березня 2018 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України № 704, згідно якої разова грошова виплата особам, що вперше уклали контракт, сягає до 17000 гривень. Після укладення першого контракту вказана допомога передбачена: особам рядового складу — 8 прожиткових мінімумів; особам сержантського складу — 9 прожиткових мінімумів; особам офіцерського складу — 10 прожиткових мінімумів.

Раз на рік надається: матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у розмірі місячного грошового забезпечення (якщо є для цього відповідні підтверджуючі документи); крім того, надається грошова допомога на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення.

Разом з тим, при переведенні до нового місця військової служби в інший населений пункт виплачується грошова допомога у розмірі 100% місячного грошового забезпечення на військовослужбовця та 50% місячного грошового забезпечення на кожного члена сім’ї.

2. Отримання житла за рахунок держави. Особи, які проходять військову службу за контрактом і не перебувають у шлюбі, можуть розміщуватися в спеціально пристосованих казармах у військовій частині, а сімейні – у сімейних гуртожитках. Військовослужбовці, які мають вислугу в 20 років і більше, мають право на отримання постійного житла.

3. Інші привілеї. Забезпечення військовослужбовців за контрактом безкоштовними обідами у робочі дні (або за бажанням грошовою компенсацією у розмірі вартості набору продуктів на приготування обіду). Безоплатна медична допомога у військово-медичних закладах охорони здоров’я. Право на санаторно-курортне лікування та відпочинок у санаторіях, будинках відпочинку, пансіонатах і на туристських базах Міністерства оборони України (один раз на рік).

Отримання освіти у вищих навчальних закладах (вищих військових навчальних закладах) без відриву від проходження військової служби (за заочною формою навчання).

Право на пенсійне забезпечення незалежно від віку в тому разі, якщо на день звільнення зі служби вислуга становить 25 років і більше або за наявності трудового стажу 25 років і більше, з яких не менше ніж 12 календарних років і 6 місяців становить військова служба.

Крім того, передбачено збільшення розміру грошового забезпечення особового складу не менше ніж на 30%. Таким чином грошове забезпечення військовослужбовців рядового складу сягатиме близько 10 тисяч гривень.

Бажаючим укласти контракт та проходити військову службу у Збройних Силах України звертатися для співбесіди і подальшого оформлення документів у Семенівський  районний військовий комісаріат за адресою: смт. Семенівка, вул.Шевченка, 78 а, телефон (05341) 91-4-70.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь