Семенівська районна рада

Засідання Координаційної ради: турбота про сільську медицину

Дата: 15.11.2019 15:24
Кількість переглядів: 419

15 листопада під головуванням Віктора Юрченка відбулось чергове засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради.

Учасники заходу обговорили один із найважливіших напрямів організації життєзабезпечення громад – перспективу функціонування фельдшерських пунктів та амбулаторій сімейної медицини у 2020 році з метою збереження  закладів первинної медицини в складних умовах реформування  як в центрі, так і сільській місцевості.

Головний лікар КП «Семенівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тамара Мазанько зосередила увагу на співпраці з сільськими та селищною радами щодо забезпечення роботи закладів первинної медицини на місцях з посиланням на конкретні розрахунки щодо їх співфінансування. Підкреслила, що завдяки співфінансуванню місцевих рад на додачу до державних коштів у цьому році вдалось забезпечити оптимальне функціонування ланки первинної медицини району.  

Із запитаннями та пропозиціями до головного лікаря звернулись Біляківський сільський голова Роман Мидловець, Заїчинський сільский голова Сергій Сирота, Оболонський сільський голова Борис Пустовойтов.Семенівський селищний голова Людмила Милашевич порушила болючу тему підтримки важкохворих в контексті надання фінансової допомоги на лікування, адже кошти місцевих громад, враховуючи розширення повноважень, обмежені.

Підсумовуючи обговорення,  голова районної  ради Віктор Юрченко чітко підкреслив, що без співфінансування селищної та сільських рад комунальне підприємство «Семенівський центр ПМСД» повноцінно функціонувати не зможе, тому висловив надію на продуктивну взаємодію з метою недопущення погіршення надання медичних послуг первинного рівня.

Також очільник райради висловив прохання, щоб головні лікарі комунальних підприємств «Семенівський центр ПМСД» та Семенівська центральна районна лікарня» надали перелік хвороб, на лікування яких виділяються державні кошти.

Селищному та сільським головам рекомендовано при формуванні бюджетів на 2020 рік передбачити кошти на співфінансування фельдшерських пунктів  на основі  розрахунків  по кожному закладу.

Обговорено і питання підготовки та відзначення в громадах Дня місцевого самоврядування, яке святкується щорічно 7 грудня.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь