Семенівська районна рада

Засідання Координаційної ради: вирішення проблемних питань, орієнтація на перспективу.

Дата: 08.06.2018 15:12
Кількість переглядів: 760

     8 червня  голова районої ради Віктор Юрченко провів чергове засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування, в якому взяв участь голова районної державної адміністрації Віктор Федоренко.

     Розглядались питання, співзвучні  як сьогоденним проблемам, так і з огляду на перспективу життєзабезпечення громад.

    В контексті реформування медицини   значна увага   приділялась обговоренню питання реоганізації, матеріального забезпечення та перспектив функціонування закладів первинної медичної допомоги району.

    Заступник головного лікаря центру ПМСД Віталій Черевко наголосив на  необхідності посилення активності жителів району щодо укладання декларацій з лікарями сімейної медицини. Голова райдержадміністрації Віктор Федоренко та начальник фінансового управління Людмила Маркова зосередили увагу сільських голів  на проблемі перспективи функціонування закладів первиннї медицини. За відсутності повного  державного фінансування  забезпечити в подальшому   утримання діючої  мережі  за рахунок районного бюджету  неможливо. Залишається єдина альтернатива – утримувати  медзаклади за рахунок  ресурсів  місцевих рад з огляду на власні можливості. Тож сільським головам та головам ОТГ рекомендовано на сесіях сільських рад розглянути питання  виділення коштів на утримання закладів первинної медицини з урахуванням  перспектив їх функціонування  на  підпорядкованій території. Віктор Юрченко звернувся з проханнням до фінансового управління райдержадміністрації провести  необхідні розрахунки  та направити  відповідні листи сільським радам.

    Про забезпечення хворих району інсулінами інформував головний лікар центральної районної лікарні Олександр Романюк.  Потребу в таких препаратах на сьогодні має 161 житель району.  Також окреслюється тенденція до зростання кількості хворих: лише за останні чотири місяці  зафіксовано ріст цього   показника на 10 осіб. Окрім державної субвенції, з місцевих бюджетів на 2018 рік необхідно майже півмільйона гривень. На  цей час  за рахунок районного, селищного, сільських бюджетів виділено 130671 грн., тож головний лікар звернувся до очільників громад надати допомогу для підтримки життя таких хворих. Рекомендовано районній, селищній та сільським радам при розгляді  на сесіях питання про внесення змін до показників бюджету на 2018 рік  передбачити виділення коштів  на придбання інсуліну пропорційно до  кількості хворих в розрізі громад  згідно даних Семенівської ЦРЛ.

     На  необхідності  активізації проектної діяльності  зосередила увагу присутніх керівник районного ресусного центру громад Світлана Феденко. Вона детально зупинилась на  механізмах  розробки  та тематиці проектів  для участі в обласному, районному конкурсах, Бюджеті участі Полтавської області 2018, на новаціях єдиного інформаційно порталу «Семенівський  SMART район».  Вона зазначила, що головними  факторами тут мають стати ініціатива, іноваційність підходів, творче мислення і звичайно, бажання зробити наш життєвий простір досконалішим.  Потреба  участі у проектах розвитку територіальних громад району з метою залучення    додаткових коштів відображені і в рекомендаціях Координаційної ради.

   Про затвердження площ  населених пунктів  району інформував начальник відділу у Семенівському районі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області Леонід Кулініч.  Ця інформація буде занесена в єдину систему Держгеокадастру, що дасть змогу    удосконалити вирішення питань земельної політики,   насамперед, спрощення  процедури визначення нормативної грошової оцінки. Учасники засідання рекомендували сільским радам до 15.06.2018 року подати до районної ради  в повному обсязі матеріали для підготовки відповідних проектів рішень, а  районній раді  внести до порядку денного двадцять четвертої сесії районної ради сьомого скликання питання  про затвердження площ населених пунктів Семенівського району.

    Про готовність КДОТ «Світанок» до оздоровчого сезону інформувала в.о. директора закладу Людмила Мельник. Вже за два дні розпочинається перша табірна зміна, очікується приїзд 33 дітей із нашого та інших районів.

     Селищній та сільським радам  рекомендовано  у співпраці з відділом освіти, молоді та спорту, центром соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді  продовжити роботу щодо залучення дітей із малозабезпечених сімей для оздоровлення у КДОТ «Світанок»  та виділення коштів   для придбання путівок на другу табірну зміну, а директору КДОТ «Світанок» Мельник Л.П. забезпечити належну організацію   відпочинку дітей та безпеку їх перебування в комунальному оздоровчому дитячому таборі.

    Обговорено також деякі інші питання, зокрема щодо  можливості обміну досвідом з органами місцевого самоврядування інших районів Полтавщини.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь