Семенівська районна рада

Договір з Національною службою здоров’я  укладено: дитяче відділення працює

Дата: 07.04.2020 15:07
Кількість переглядів: 800

 

В каком возрасте какие прививки делают - POTREB.CLUBЗ початку року в районі спостерігалась певна соціальна напруга, пов’язана з перспективами функціонування дитячого відділення КП «Семенівська центральна районна лікарня», оскільки згідно з вимогами Національної служби здоров’я у його штаті передбачалась наявність двох анестезіологів-реаніматологів дитячих. Раніше таких вимог не висувалось, і ця проблема стала спільною для переважної більшості медичних закладів не лише області, а й держави загалом, оскільки таких фахівців взагалі обмаль. Для відповідної перепідготовки лікарів-педіатрів (адже лише ця спеціалізація  є неодмінною вимогою) знадобиться щонайменше три місяці.

Такі вимоги Національною службою здоров’я було оприлюднено 21. 01.2020 року, а процес закупівель пакетів медичних послуг  (державного фінансування) стартував з 01.04.2020 року,  тому й виникало  закономірне занепокоєння  щодо подальшого функціонування дитячих відділень через відсутність на цей час лікарів-анестезіологів дитячих.

Розділяючи цю стурбованість, районна рада вживала необхідних заходів для збереження відділення. Було направлено звернення до Міністерства охорони здоров’я, народного депутата України Анастасії Ляшенко, також це питання порушувалось на засіданнях постійних комісій районної ради, обговорювались варіанти співфінансування з районного, селищного та сільских бюджетів.

Але тепер заспокоїмо жителів району, насамперед родини з дітьми.  Договір між  КП «Семенівська центральна районна лікарня» та  Національною службою здоров’я № 32 П-01999494-00 укладено. Він діє з 1 квітня  і передбачає згідно реалізації програми державних гарантій   пакет таких медичних послуг, які надаються за рахунок державного фінансування:

- амбулаторна вторинна (спеціалізована) та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим та дітям, включаючи медичну реабілітацію та  стоматологічну допомогу;

- хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах;

- стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій;

- діагностика, лікування та супровід осіб із вірусом імунодефіциту людини;

- стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям.

Тож як бачимо, наймолодші мешканці Семенівщини і надалі  отримуватимуть необхідні медичні послуги у дитячому відділенні КП «Семенівська ЦРЛ». Здоров’я і посмішок їм, спокою – батькам та всім рідним!

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь