Семенівська районна рада

28 липня - День хрещення Київської Русі - України

Дата: 28.07.2020 14:35
Кількість переглядів: 818

ВО Батьківщина on Twitter: "Сьогодні - День хрещення Київської ...

28 липня відзначається День хрещення Київської Русі - України. Як державне свято сучасності засноване 25 липня 2008 року указом Президента України, що відзначається у день Святого Володимира - одного із засновників і покровителів нашої державності. 

Для українців воно символізує спадкоємність тисячолітньої історії України, нації і держави, неподільність народу, єдність державного та духовного начал.

Хоча про християнство на Русі було відомо задовго до релігійних реформ Володимира Великого (християнами були Аскольд і Дір, достовірним вважають і  факт хрещення княгині Ольги у 958 році),  але вирішальним для процесу християнізації стало введення цієї релігії як державної в 988-990 роках. Тож серед усіх новацій, здійснених князем Володимиром, найважливішою була саме реформа релігійна.

Запровадження християнства в історичному плані розцінюється як абсолютно раціональний та прогресивний крок. Адже могутня і багата Візантія, звідки до нас прийшло християнство, на той час була центром цивілізації. Тож християнізація відкрила для Київської Русі шлях до світової християнської спільноти, визначила історичний напрям розвитку української державності.

Входження до співдружності християнських держав стало потужним поштовхом для розвитку освітньо-культурних процесів, храмового архітектурного мистецтва, інших вагомих складових суспільного життя. Ця велика подія, поєднавши державність і віру, стала однією із найзнаковіших поворотних віх у нашій історії. Поширення християнства об’єднало український народ, заклавши підвалини глибоких моральних цінностей.

Цивілізаційні наслідки християнізації справили незаперечний вплив на всю подальшу історію східнослов’янських країн.

Віра була і є наріжним каменем нашого руху вперед, потужним стержнем для досягнення світлої мети. Глибоке коріння подій тисячолітньої давнини - наша духовна сила, що наповнює серця світлою енергетикою та визначає життєві орієнтири.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь