Семенівська районна рада

Двадцять дев’ята сесія: призначення директора комунального закладу та утворення Спостережної ради

Дата: 25.06.2019 14:23
Кількість переглядів: 583

 

25  червня голова районної ради Віктор Юрченко провів пленарне засідання  двадцять  дев’ятої сесії районної ради сьомого скликання, в якому взяв  участь  перший заступник голови районної державної адміністрації Микола Недюха.

Перед початком пленарного засідання  Віктор Юрченко під оплески присутніх вручив нагороди переможцям спартакіад серед  депутатів та посадових осіб місцевого самоврядування. У числі нагороджених - добре знайомі імена наших зірок настільного тенісу Тетяни Тарапунець та Олександра Гетьмана. Відрадно, що Тетяна стала також призером всеукраїнської спартакіади серед депутатів всіх рівнів. Нагороди вручено  і шахістці Валентині Ніколайчук та Олександру Бараннику (пляжний волейбол). Відзначено перемогу Юлії Жидок у змаганнях з шашок. Окрім цього, голова райради подякував всім  іншим депутатам, які відстоювали честь району на  зазначених спортивних  форумах.

На розгляд пленарного засідання було запропоновано 14 питань,   проекти рішень яких попередньо обговорювались в постійних комісіях.

Депутати внесли зміни до показників районного бюджету на 2019 рік, зокрема за рахунок вільних залишків районного бюджету виділено кошти:

сектору культури та туризму РДА  на:

  • утримання Семенівської районної бібліотеки - 160000 грн.;
  • проведення святкових заходів -  9000 грн.;

управлінню соціального захисту населення РДА на:

  • на виконання Постанови Кабміну України №558 (виплати за надання соціальних послуг) - 40000  грн.;                                                
  • придбання велосипедів для соціальних робітників територіальнго центру - 30 000 грн.

КП «Семенівський центр ПМСД» на:

  • співфінансування (10 відсотків)придбання телемедичного обладнання  - 40 000 грн.

службі у справах дітей на:

  • функціонування районної єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти» - 13 000 грн.

Депутати встановили розмір кошторисної заробітної плати при визначенні вартості будівництва об`єктів, що споруджуються за рахунок коштів районного бюджету, обговорили  актуальне наразі питання організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей.

За результатами конкурсного відбору призначено директора Семенівської дитячої музичної школи -  викладача  цього ж закладу з багаторічним стажем Олену Долину. Згідно нових вимог законодавства рішенням  цієї ж сесії  музичну школу перейменовано  в дитячу мистецьку школу. Тож відтепер, окрім здобуття початкової музичної освіти, діти можуть розвивати здібності за напрямами образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, скульптури, ліплення, класичного, народного, бального танців  та іншими.

У зв’язку з відсутністю мінімальної кількості учнів, необхідних для державного фінансування загальноосвітньої школи, депутати проголосували за реорганізацію Дем’янівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів. Школа реорганізується в початкову, відповідно затверджено  її новий Статут.

Враховуючи рішення Устимівської сільської ради та через відсутність учнівського контингенту  прийнято рішення про припинення  юридичної особи Вербківської загальноосвітньої школи І ступеня.

Проголосовано також за прийняття рішення про надання матеріальної допомоги  47 малозабезпеченим громадянам району на загальну суму 37300 грн. та блоку рішень з питань управління комунальним майном, а саме: «Про затвердження висновку про вартість легкового автомобіля», «Про затвердження висновку про оцінку вартості нежитлового приміщення», «Про затвердження Положення про Спостережну раду при  Комунальному підприємстві «Семенівська центральна районна лікарня», «Про намір утворити Спостережну раду при Комунальному підприємстві «Семенівська центральна районна лікарня».Останні два рішення прийняті на виконання  Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» та Постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року. Спостережна рада, метою діяльності  якої є сприяння реалізації права громадян на участь в управлінні охороною здоров’я, утворюється у кількості 7 осіб, серед яких і представник громадськості. Його кандидатура погоджується профільною комісією районної ради та визначається за результатами рейтингового голосування.

Депутати  також вирішили   звернутися до керівництва обласної ради, обласної державної адміністрації та депутатського корпусу обласної ради  щодо сприяння у  реалізації проекту співпраці громад району з реконструкції нежитлового  приміщення за адресою: вул. Шевченка, 78а, селище Семенівка, під  районний територіальний центр.

На завершення засідання Віктор Юрченко подякував депутатському корпусу за конструктивну роботу та висловлені пропозиції.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь