Семенівська районна рада

Тридцять третя сесія: розподілено вільні лишки районного бюджету та заслухано звіт голови райради про роботу за 2019 рік

Дата: 21.02.2020 14:21
Кількість переглядів: 532

Результат пошуку зображень за запитом картинки сесія ради загальні

21 лютого  відбулось пленарне засідання тридцять третьої сесії районної ради сьомого скликання, в роботі якого взяв участь в.о. голови районної державної адміністрації Артем Даценко та депутат обласної ради Володимир Ярошенко.

Перед початком пленарного засідання присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять Почесного громадянина Семенівщини, відомого краєзнавця,  історика, письменника Євгена Бутенка, який нещодавно пішов із життя.

Також  голова районної ради Віктор Юрченко відзначив спортивну активність наших представників в обласних  змаганнях  серед посадовців органів місцевого самоврядування, що відбулись кількома днями раніше на гірськолижному комплексі «Сорочин Яр». Естафету перемог попередніх років впевнено продовжила працівник Пузирівської сільської ради Ірина Семенець, яка виборола першість у спуску на тюбах. І те, що спорт у пошані в семенівців, не може не радувати.

Далі депутати перейшли до  пленарної роботи. Після попереднього  розгляду в постійних комісіях на пленарне засідання було винесено загалом 11 проектів рішень з питань, які були внесені в розпорядження голови райради від 11 лютого 2020 року.

Тож  підсумком тридцять третьої сесії районної ради є прийняття рішень з питань, які умовно розділяються на такі блоки:

        районний бюджет

Цього разу   депутатам було запропоновано три проєкти рішень:«Про внесення змін до показників районного бюджету на 2019 рік», «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2020 рік», «Про затвердження звіту про виконання районного бюджету за 2019 рік».
Найбільше зацікавлення в процесі підготовки  пленарного засідання під час роботи постійних комісій викликало питання внесення змін до показників районного бюджету на 2020 рік.  І це не випадково, адже тут обговорювались пропозиції щодо розподілу вільних залишків районного бюджету. Як зазначила начальник фінансового управління Людмила Маркова, при формуванні пропозицій враховувались запити  бюджетних  організацій. Профільні комісії ретельно вивчали цифри, аналізували ситуацію, вносили окремі  правки та доповнення, про що ми вже інформували раніше.

Рекомендації комісій  були враховані у проєкті рішення, тому депутати, незважаючи на деяку дискусію, що виникла, підтримали його. Зокрема,  з районного бюджету виділено:

для КП «Семенівська ЦРЛ» - 279000 грн, з них:

  • на інсуліни  - 40000 грн.;
  • харчування донорів – 6000 грн.;
  • співфінансування для придбання автомобіля – 50000 грн.;
  • для утримання лікарів-стоматологів – 83000 грн.;
  • водовідведення – 80000 грн.

для відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації – 345700 грн., з них:

  • на придбання вогнегасників, запчастин для ремонту автобусів для шкіл  району – 66500 грн.;
  • ремонт автобуса Заїчинської ЗОШ – 50000 грн.;
  • на усунення порушень пожежної безпеки по Будинку дитячої та юнацької творчості – 111200 грн.;
  • під реалізацію Комплексної програми  розвитку освітньої галузі в районі (підтримка обдарованих дітей) – 15000 грн.;
  • на забезпеченння Програми правової освіти – 6000 грн.;
  • організацію тендерних закупівель, придбання двох системних блоків - 82000 грн.

для сектору культури райдержадміністрації – 24000 грн. ( на придбання  бензину, канцтоварів, виготовлення печатей тощо);

для КП «Семенівський центр ПМСД» - на придбання медичних виробів для тяжкохворого - 21000 грн.

районному територіальному центру соціального обслуговування – 130120, з них:

  • на придбання спецодягу – 46890 грн.;
  • на засоби ребілітації – 56590 грн.;
  • на засоби пожежогасіння – 26640 грн.

Також  вільні лишки районного бюджету спрямовуються на санаторні путівки для учасників АТО – 30500 грн., для забезпечення роботи мережі відеонагляду району по Програмі профілактики злочинності – 60000 грн., на матеріальну допомогу малозабезпеченим громадянам – 15000 грн., статутну діяльність районної ради ветеранів – 15000 грн. та районної організації інвалідів – 25000 грн., підтримку ФСТ «Колос» - 30000 грн. та інші невідкладні потреби.

              звіт голови районної ради про роботу за 2019 рік 

Депутати взяли до відома звіт голови районної ради Віктор Юрченка  про роботу за 2019 рік, де основна увага зосереджувалась на спільних досягненнях та проблемах районного депутатського корпусу, органів місцевого самоврядування району, їх співпраці, а також взаємодії з органами виконавчої влади та іншими партнерами (звіт у повному обсязі розміщений на сайті р в розділі «Рішення районної ради».

управління майном спільної власності громад району

Ця сфера представлена на тридцять третій сесії питаннями:

  • Про внесення змін до штатного розпису відділу управління майном (до штату відділу з 01.03.2020 року введено введено 0,5 штатної одиниці прибиральника службових приміщень);
  • Про затвердження в новій редакції Статуту Комунального підприємства «Семенівський центр первинної медико-санітарної допомоги»;
  • Про продовження дії трудового контракту (продовжено терміном на один рік контракт з директором Очеретуватської ЗОШ І-ІІ ступенів Людмилою Бордуновою);
  • Про призначення директора КП «Семенівський центр первинної медико-санітарної допомоги» (за результатами конкурсного відбору, що  проходив 31 січня, директором призначено Тамару Мазанько, яка очолювала заклад і раніше).

проєктна діяльність районної ради

Враховуючи попередні зусилля та напрацювання у проєкті співробітництва громад «Реконструкція нежитлової будівлі по вул. Шевченка,78а в селищі Семенівка Семенівського району Полтавської області  під територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) для територіальних громад»  депутати   прийняли рішення про участь Семенівської районної ради  у проєкті  як партнера проєкту, та подання  його на конкурсний відбір інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку на 2021  рік на платформі ДФРР.

                  надання матеріальної допомоги

Рішенням сесії надано матеріальну допомогу з районного бюджету  18 громадянам району на загальну суму 13800 грн. Контингент отримувачів допомоги – тяжкохворі  та інваліди.

звернення депутатів Семенівської районної ради

Колеги підтримали  Ларису Даценко як ініціатора звернення  до народного депутата України Анастасії Ляшенко про неприйнятність великого розміру грошової застави на місцевих виборах та проголосували за  відповідний проєкт рішення.

різне

Валерій Книш порушив питання  щодо перспективи функціонування дитячого відділення КП «Семенівська ЦРЛ» та подальшої роботи  в організації  реалізації проєкту «Реконструкція нежитлової будівлі по вул.Шевченка,78а в селищі Семенівка Семенівського району Полтавської області  під територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) для територіальних громад»   як пріритетного  в контексті соціально-економічного розвитку  нашої території.

Володимир Ярошенко прокоментував ситуацію, яка виникла в зв’язку з розміщенням для проходження карантину на території області осіб, евакуйованих з Китаю, закликавши при цьому зберігати спокій, уникати будь-якого нагнітання та  з профілактичною метою дотримуватися санітарно-гігієнічних норм.

Юрій Черевик звернувся до колег з роз’ясненням окремих організаційних моментів підготовки сесій районної ради та висловив пропозицію щодо консолідації зусиль на благо району.

На завершення сесії голова районної ради Віктор Юрченко подякував депутатам за злагоджену та продуктивну роботу.

   



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь