Семенівська районна рада

Семенівський районний військовий комісаріат інформує

Дата: 11.01.2019 14:13
Кількість переглядів: 2743

Результат пошуку зображень за запитом "картинки військовий резерв"

 

Умови та переваги служби у військовому резерві

 

   Порядок проходження служби у військовому резерві визначено статтею 29 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»  та Указом Президента України від 29.10.2012 року №618/2012 «Положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних Сил України».

Резервісти Збройних Сил України — це громадяни України, які у добровільному порядку проходять службу у військовому резерві Збройних Сил України та інших військових формуваннях на підставі контракту.

Резервісти проходять службу шляхом залучення на навчальні збори у військових частинах під час практичних заходів бойової підготовки.

Основним завданням військового резерву є підвищення та підтримання військової навченості громадян з метою виконання завдань по захисту держави на професійному рівні.

Громадяни України, незалежно від статі та віросповідання, можуть виконувати військовий обов’язок шляхом проходження у добровільному порядку служби у військовому резерві.

Службу у військовому резерві проходять громадяни України, придатні до військової служби за станом здоров’я, які не досягли граничного віку перебування у запасі здатні з урахуванням місця проживання (перебування), професійних і моральних якостей до проходження служби у військовому резерві.

Громадяни, які проходять службу у військовому резерві, не підлягають призову на строкову військову службу.

 

Гарантії та пільги резервістів

Резервіст забезпечується безкоштовно:

·       військовою формою одягу з передбаченими для військовослужбовців знаками розрізнення, що свідчать про їх належність до резервістів;

·       харчуванням та проживанням у військових частинах під час виконання обов’язків служби у військовому резерві;

·       медичним обслуговуванням у закладах охорони здоров’я Міністерства оборони України під час виконання обов’язків служби у військовому резерві.

Резервісту компенсується:

·       середньомісячна заробітна плата за той час, що він перебував у військовій частині під час виконання ним обов’язків служби у військовому резерві;

·       вартість проїзду до військової частини та в зворотному напрямку.

Резервісту виплачується:

·       грошова винагорода в кінці року, розмір якої залежить від військового звання;

·      грошова виплата із розрахунку до двох мінімальних заробітних плат на місяць за рахунок коштів передбачених у Державному бюджеті України;

·      якщо він тимчасово не працює та перебуває на обліку в Державному центрі зайнятості — мінімальна заробітна платня за весь період перебування у військовій частині;

·       добові за кожен день перебування у військовій частині;

·    впорядковано грошові виплати резервістам за період виконання служби у військовому резерві (із розрахунку двох мінімальний зарплат на місяць).

Резервісту гарантується:

        збереження місця роботи, а також займаної посади та середньої заробітної плати на підприємстві, в установі, організації незалежно від підпорядкування і форм власності.

Резервіст має можливість:

        отримати відстрочку від призову на строкову військову службу (для громадян призовного віку;

        звільнитись від призову на строкову військову службу коли виконає обов’язки служби у військовому резерві протягом строків першого та другого контрактів;

       просуватися по службі;

       отримувати чергові військові звання;

       підвищувати кваліфікацію, отримати нову військово-облікову спеціальність;

       під час виконання обов’язків служби у військовому резерві користуватись всім переліком соціальних гарантій та пільг, якими користуються військовослужбовці.

Якщо Ви справжній патріот, бажаєте завжди бути готовим до захисту Батьківщини і шукаєте адреналіну, екстриму та нових вражень, варто зважити: можливо служба у резерві українського війська саме для Вас?

У разі якщо вас зацікавила  служба у військовому резерві Ви можете звернутися до Семенівського районного військового комісаріату за адресою: смт. Семенівка, вул. Шевченка, 78а.

 

Військовий комісар

Семенівського РВК                                                                                                             підполковник     І.В.СПІВАК


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь