Семенівська районна рада

Інформація для сільгоспвиробників та пасічників

Дата: 21.03.2019 14:10
Кількість переглядів: 597

   Результат пошуку зображень за запитом "картинки бджоли пасіка"

   Оприлюднюємо інформацію депутата Полтавської обласної ради Володимира Ярошенка щодо повідомлення  населення про місце і час планових хімічних обробок рослин, у тому числі, засобами захисту рослин. Цим питанням опікується не лише Мінагрополітики, а й громадськість.Так, ГО «ГРАНД ЕКСПЕРТ» займається міжнародним моніторингом процесу хімічної обробки рослин. На нашу думку, ця інформація є важливою для усіх сільгосптоваровиробників та пасічників з метою убезпечення населення від негативного впливу хімічних обробок рослин, збереження популяцій бджіл від знищення,  координування дій між аграріями та бджолярами.

    Система моніторингу «Гранд Експерт» дозволяє аграріям безкоштовно і миттєво (що важливо для вирішення питання про перенесення термінів обробки через погодні умови) провести оповіщення всіх зацікавлених осіб поблизу від оброблюваної ділянки. Технічно це виглядає наступним чином: представник агровиробника на спеціалізованому веб-сайті розміщує інформацію про плановану обробку із зазначенням конкретної ділянки на карті. Цей процес займає у нього не більше 1-2 хвилин. Після цього протягом 2-3 хвилин відбувається автоматичне інформування всіх бджолярів, чиї пасіки знаходяться в радіусі 10 км від оброблюваної ділянки - їм приходять листи на електронну пошту і SMS-повідомлення на мобільні телефони. У повідомленнях, крім іншого, вказано контактний номер телефону особи, яка проводить обробку - є можливість уточнити деталі.

   Cеред переваг роботи зазначеної системи - абсолютна точність визначення оброблюваної ділянки, цільове оповіщення тільки тих бджолярів, пасіки яких знаходяться в зоні ризику, мінімальний час оповіщення, відсутність посередників у передачі інформації та зменшення впливу людського фактора.

Додаток: копія листа Мінагрополітики щодо застосування пестицидів та агрохімікатів.

https://rada.info/upload/users_files/22533292/25649ae514e682928dcc6dadf64a8b8a.jpg

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь