Семенівська районна рада

Тридцять друга позачергова сесія: затверджено районний бюджет – 2020 та прийнято інші рішення на найближчу перспективу

Дата: 24.12.2019 14:09
Кількість переглядів: 436

24 грудня  відбулось пленарне засідання тридцять другої позачергової сесії районної ради сьомого скликання, в роботі якого взяв участь в.о. голови районної державної адміністрації Микола Недюха.

Перед початком засідання до сесійної зали завітали наші добрі знайомі – Дід Мороз із Снігуронькою та народними аматорами районного будинку культури і села Очеретувате, щоб щирими привітаннями нагадати про наближення таких очікуваних та фейєричних новорічно-різдвяних свят.

Також Віктор Юрченко вручив Грамоту Полтавської обласної ради за активну депутатську діяльність голові фракції Аграрної партії України в районній раді Юлії Єлагіній.

Після попереднього  розгляду в постійних комісіях на пленарне засідання було винесено загалом 16 проектів рішень з питань, які були внесені в розпорядження голови райради та тих, необхідність в яких виникла додатково в процесі підготовки.

Тож важливими депутатськими напрацюваннями наразі є:

районний бюджет:

Безумовно, питання «Про районний бюджет на 2020 рік», з якого інформувала начальник  фінансового управління Людмила Маркова, стало провідним в порядку денному сесії.

Прогнозний показник надходжень до загального та спеціального фондів районного бюджету на наступний рік визначено в сумі 79313,2 тис. грн., видатки районного бюджету плануються в обсязі 79313,2 тис.грн.       

Враховано рекомендації постійних комісій районної ради щодо внесення зміни   до проєкту рішення про передбачення  коштів в сумі 30 тис. грн. на виготовлення проєктно-кошторисної документації з реконструкції системи опалення  КДОТ «Світанок».

Тож  після  попередніх опрацювань та затвердження депутатами район має основний фінансовий документ  на 2020 рік.

Програма економічного  та соціального розвитку Семенівського району на 2020 рік:

Документ, який має вагоме значення для організації життєдіяльності громад, представила начальник відділу агропромислового, економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Інна Троянова. Депутати своїм голосуванням підтримали Програму,  в якій враховано також пропозицію  профільних комісій щодо  фінансової  підтримки на здійснення статутної діяльності громадських організацій, які зареєстровані на території району в установленому законом порядку.

цільові районні програми:

Цього разу вони повністю стосувались оборонно-мобілізаційного напрямку. Головний спеціаліст відділу юридичного забезпечення, взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації Роман Чорнобай інформував про виконання програми «Територіальна оборона» та Програми мобілізаційної підготовки на території Семенівського району за 2019 рік, а вже після цього депутати проголосували за затвердження аналогічних програм на 2020 рік.

питання управління майном спільної власності громад:

Вони завжди займають чільне місце в сесійній діяльності, тож позачергове засідання  не стало виключенням. Начальник відділу управління майном районної ради Володимир Романенко  представив проєкти  рішень з питань «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника комунального закладу охорони здоров’я», «Про затвердження Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл,селища Семенівського району, що підлягають приватизації у 2020 році», «Про перелік об’єктів Програми приватизації об’єктів спільної власності територіальних громад сіл,селища Семенівського району на 2016-2020 роки», які теж були підтримані.

питання організаційного характеру:

Інформацію з двох питань  озвучив керуючий справами районної ради Юрій Черевик.  

Перше - це  внесення змін до складу постійної комісії районної ради.  Борис Колмаков, який поповнив районний депутатський корпус замість депутата, що вибув, відтепер працюватиме в  комісії з гуманітарних питань та соціального захисту населення.

Друге – прийняття плану роботи районної ради на 2020 рік, що містить перелік основних напрямів та питань.

внесення змін до районної програми:

Підтримано проєкти рішень про внесення змін до двох програм: Програми створення і використання матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків у Семенівському районі  на 2018-2022 роки та районної Програми забезпечення пожежної безпеки на 2016-2020 роки. Ці зміни продиктовані потребою постійної готовності до усунення негативних наслідків непередбачуваних ситуацій та організації  життєдіяльності громад. 

Спостережна рада при КП «Семенівська ЦРЛ»:

Заступник голови районної ради Володимир Сербин ознайомив колег із проєктами рішень щодо внесення змін до Положення про Спостережну раду при Комунальному підприємстві «Семенівська центральна районна лікарня»  та рішення районної ради «Про створення Спостережної ради при Комунальному підприємстві «Семенівська центральна районна лікарня»,  направлені на ефективну діяльність нещодавно створеного колегіального органу.

Враховуючи вже традиційну практику попередньго детального обговорення сесійних питань в постійних комісіях, останнє пленарне засідання 2019 року  пройшло оперативно і злагоджено, одноголосно прийнято відповідні рішення.

В питанні «Різне» виступав депутат Сергій Семигреєнко, який висловив стурбованість подальшим розвитком економіки та соціально-культурної сфери як в районі, так і загалом в державі.

Закриваючи сесію, голова районної ради Віктор Юрченко подякував районному представницькому корпусу за конструктивну роботу та  висловив найкращі новорічні побажання.

І заключним позитивним акордом зібрання став приємний передноворічний сюрприз від інформаційного партнера районної ради ТРК «ІНФОРМ» - цікаве скетч-шоу про знакові події 2019 року з добрими побажаннями на рік наступний. Це стало додатковим бонусом для піднесеного святкового настрою. Тож щира подяка Михайлу Погрібному та всім співавторам креативної розробки!

        



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь