Семенівська районна рада

Бюро правової допомоги інформує: зміни до Порядку відшкодування вартості послуги “муніципальна няня”

Дата: 05.11.2020 14:06
Кількість переглядів: 1215

Нетішинська міська рада - Порядок отримання послуги «Муніципальна няня»

Постановою Кабінету Міністрів України від 30.09.2020 №897 “Про внесення змін до Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня внесено зміни до Порядку відшкодування вартості послуги для догляду за дитиною до трьох років ”муніципальна няня”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 р. № 68 “Деякі питання надання послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня".

Так, внесеними змінами визначено розмір компенсації за догляд дитини з інвалідністю,  дитини, хворої на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет І типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок ІV ступеня, дитини, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, якій не встановлено інвалідність; компенсація послуги “муніципальна няня" виплачується у двох розмірах прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, установленого на 1 січня відповідного року, але не більше від вартості послуги “муніципальна няня", сплаченої отримувачем послуги “муніципальна няня".

Відповідно внесених змін  компенсація послуги “муніципальна няня” надається отримувачам послуги “муніципальна няня" за умови зайнятості кожного з батьків, опікунів дитини відповідно до Закону України “Про зайнятість населення", за винятком отримувачів послуги “муніципальна няня", які здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю, дитиною, хворою на тяжкі перинатальні ураження нервової системи , тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет І типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок ІV ступеня, дитиною, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, якій не встановлено інвалідність, а також отримувачів послуги “муніципальна няня", у яких одночасно народилося троє і більше дітей.

Компенсація послуги “муніципальна няня” не призначається батькам, які є батьками - вихователями дитячих будинків сімейного типу, прийомними батьками, якщо вони отримують грошове забезпечення відповідно до законодавства. отримувачам послуги “муніципальна няня", які перебувають у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку”.

Також встановлені додаткові умови та обмеження для суб'єктів господарювання, які надають послуги по догляду за дітьми, а саме:

  • муніципальна няня, яка є фізичною особою — підприємцем (КВЕД 97.00 та/або КВЕД 88.91), може здійснювати догляд одночасно не більше ніж за трьома дітьми, за винятком догляду за дітьми з багатодітної сім’ї.
  • муніципальна няня, яка є юридичною особою (КВЕД 78.20 та/або КВЕД 85.10), може забезпечувати здійснення догляду одночасно не більше ніж за десятьма дітьми з різних сімей за адресою, визначеною муніципальною нянею.

Внесеними змінами визначено вимоги до положень договору, який укладає ФОП або юрособа із отримувачем послуги "муніципальна няня".

Так, у договорі має бути зазначено, зокрема, назву послуги, її обсяг з визначенням конкретних заходів, інформацію про дітей, за якими здійснюється догляд, та інформацію про особу, яка здійснює догляд за такими дітьми, умови та строк надання послуги, її вартість, періодичність оплати, відповідальність сторін, місце проживання отримувача послуги "муніципальна няня", місце проживання муніципальної няні (для ФОП)/місцезнаходження муніципальної няні (для юросіб).

Протягом одного місяця з дня набрання чинності Постанови, а саме до  02.11.2020, батьки, опікуни дитини віком до трьох років, які отримують відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня” (далі — компенсація послуги “муніципальна няня”), повинні підтвердити своє право на отримання компенсації послуги “муніципальна няня” шляхом подання структурним підрозділам з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад відповідних документів. У разі непідтвердження права на отримання компенсації послуги “муніципальна няня” її виплата припиняється з місяця, що настає за місяцем виникнення обставин, які призвели до втрати права на отримання такої компенсації.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь