Семенівська районна рада

  Діяти  спільно на користь громад

Дата: 23.07.2020 14:02
Кількість переглядів: 944

Адміністративна реформа та децентралізація: влада показала тертій ...

Нещодавно в районній раді при головуванні очільника районної ради Віктора Юрченка відбулась робоча нарада з розгляду питання щодо шляхів забезпечення подальшого функціонування комунальних установ і закладів та ефективного використання майна спільної власності територіальних громад Семенівського району.

У нараді взяли участь заступники голови Семенівського селищного голови Світлана Палій та Сергій Чинчик, голова Оболонської сільської ради Борис Пустовойтов, заступник голови Оболонської сільської ради Сергій Стадніченко, директор КП «Семенівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тамара Мазанько, головний лікар КП «Семенівська центральна районна лікарня» Олександр Романюк.

Відкриваючи нараду, голова районної ради Віктор Юрченко наголосив, що питання порушується у зв’язку з процесами децентралізації та укрупненням районів. Щоб такі зміни негативно не позначились на багатьох напрямах нашої життєдіяльності,  наразі потрібно обговорити та узгодити позиції щодо перспектив комунальних підприємств і закладів, які надають послуги населенню Семенівщини.

Одним із об’єктів спільної власності є комунальний дитячий оздоровчий табір «Світанок», в покращення матеріальної бази якого останніми роками вкладено чималі кошти. Особливо це відчутно 2020 року, адже на заходи, пов’язані з реалізацією проєкту, який став переможцем обласного конкурсу, передбачено використати кошти в сумі понад 600 тис.грн. Тож тепер, коли табір набуває нових рис, стає по сучасному облаштованим, непокоїть питання щодо його майбутнього. Щоб і надалі не виникало проблем з оздоровленням наших дітей, особливо соціально вразливих категорій, Віктор Юрченко запропонував керівникам Семенівської та Оболонської ОТГ на чергових сесіях розглянути питання про входження в співзасновники КДОТ «Світанок» разом із районною радою.

Також жваве обговорення за участю їх керівників стосувалось медичних закладів. На сьогодні подальше їх функціонування після припинення повноважень районної ради як засновника цих підприємств законодавством не обумовлено. Невідомо, якою буде і позиція майбутнього Кременчуцького району щодо функціонування закладів охорони здоров’я у громадах. Запобіжником для недопущення погіршення надання медичних послуг населеннню знову ж таки має стати співзасновництво з боку Семенівської та Оболонської об’єднаних територіальних громад.

За підсумками наради Семенівській та Оболонській ОТГ направлено листи з пропозиціями невідкладно вирішити питання щодо входження до складу співзасновників КП «Семенівська центральна районна лікарня», КП «Семенівський центр первинної медико-санітарної допомоги», КДОТ «Світанок».

Проте подібних питань перед нами стоятиме ще дуже багато. Єдиним варіантом є згуртованість, виваженість, вміння чути одне одного, бажання взяти на себе відповідальність за людей, адже за великим рахунком ми об’єднані семенівським краєм і щиро бажаємо, щоб розвиток нових громад неухильно йшов по висхідній.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь