Семенівська районна рада

Свідомість кожного працівника у попередженні травматизму

Дата: 30.11.2018 13:46
Кількість переглядів: 738


Результат пошуку зображень за запитом "картинки профілактика травматизму"   

 

   У попередженні виробничого травматизму багато залежить від свідомості кожного працівника. А кожен, хто найняв людей на роботу, повинен в першу чергу бачити не тільки прибутки і матеріальну вигоду, а й дбати про тих людей, які їх створюють.

     Доносити до свідомості людей основні постулати безпечної праці допомагають роботодавцям працівники Фонду соціального страхування України. Один з основних напрямів діяльності Фонду полягає у тому, щоб забезпечити належну профілактику нещасних випадків на виробництві, якщо такий випадок стався – своєчасно провести відповідні виплати.

     Як свідчить аналіз, який дає можливість виявити потенційні носії небезпеки, що призводять до трагічних наслідків, основні причини нещасних випадків на виробництві – це порушення трудової дисципліни, невиконання вимог інструкції з охорони праці, не виконання посадових обов’язків, не додержання правил дорожнього руху на автошляхах. Ніякі, навіть великі гроші, не можуть зарадити, коли життя в небезпеці.

    Незнання чи ігнорування працівниками своїх прав, особливо тих, що стосуються щоденної роботи, її безпеки - це напрямок до створення великих проблем. На підприємствах, де заходи з охорони праці не є одноразовою акцією, дуже рідко з працівниками відбуваються нещасні випадки. Основним шляхом зменшення виробничого травматизму - є створення на кожному робочому місці безпечних і нешкідливих умов праці, належне навчання працюючих безпечним прийомам праці..

     Аби не виникло непорозумінь, працівник має бути особливо уважним під час інструктажу з охорони праці, під час роботи, не соромитись ставити питання, не відбувати цю процедуру формально. У необхідних випадках звертатися за консультаціями до спеціалістів підприємства, а також до працівників Фонду соціального страхування.

    У свідомості кожного працівника потрібно виробити розуміння, що порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці - це прямий шлях до виробничої травми або професійного захворювання.

Шановні працівники, бережіть своє життя та здоров'я!

 

Страховий експерт з охорони праці

Хорольського відділення управління виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування України у Полтавській області                                                             Д.А. Яременко

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь