Семенівська районна рада

Двадцять перша сесія: підсумки і проблеми

Дата: 03.03.2018 12:31
Кількість переглядів: 873

    2  березня голова районної ради Віктор Юрченко провів пленарне засідання  двадцять першої   сесії районної ради сьомого скликання, у якому взяв  участь голова районної державної адміністрації Віктор Федоренко.

   За традицією, перед початком засідання Віктор Юрченко привітав з Днем народження депутата районної ради Артура Симоняна та вручив Грамоту громадської   організації  ВФСТ «Колос» у Полтавській області заступнику голови районної ради Володимиру Сербину за перше місце  в обласних змаганнях із гірськолижного спорту.

   Також  Володимиру Сербину та депутату Миколі Білоцерківцю було вручено Сертифікати учасника конкурсу «Бюджет участі Полтавської області 2017 року» як авторам проектів «Бллагоустрій прибережної зони відпочинку та відновлення рибних ресурсів громадського ставка села Нова Пертівка Семенівського району»  і «Облаштування ігрової зони для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку в парковій зоні села Погребняки Семенівського району» та сувеніри від обласної ради.

   Після  цього голова районної виборчої комісії Антоніна Шара   зачитала Постанову «Про дострокове припиненнян повноважень депутатів  Семенівської районної ради та визнання обраними наступних за черговістю депутатів Семенівської районної ради».  Зміни в депутатському корпусі відбулись у зв’язку з першими виборами голови та депутатів Оболонської ОТГ, а також довиборами депутатів до Семенівської ОТГ, що   пройшли в  міжсесійний період - 24 грудня минулого року.

    Голова районної ради  подякував за активну роботу депутатам, котрі  вибули:  Борису Пустовойтову (нині Оболонський сільський голова) та  Юрію Костюку і Тетяні Тарапунець, які  тепер є депутатами Оболонської та Семенівської ОТГ, а також  привітав   новообраних   депутатів районної ради  Валерія Макошка, Володимира Мокляка, Оксану Жигаленко та вручив їм депутатські посвідчення.

     До порядку денного пленарного засідання двадцять першої сесії  було внесено  35  питань,  які   попередньо  детально обговорювались    на  засіданнях постійних комісій районної ради.

   Депутати прийняли рішення «Про дострокове припинення депутатських повноважень та визнання повноважень депутатів районної ради», «Про внесення змін до складу постійних комісій районної ради» та обрали  Сергія Стадніченка  головою постійної комісії районної ради з питань економічного розвитку та управління комунальним майном замість вибулої Тетяни Тарапунець.

   Про роботу за 2017 рік прозвітували голова районної ради Віктор Юрченко та голова районної державної адміністрації Віктор Федоренко. Депутат Валерій Книш висловив побажання, щоб ці звіти були оприлюднені в  місцевих засобах масової інформації.

     Також  затверджено  звіт  про  виконання районного бюджету за 2017 рік, внесено  зміни  до показників районного бюджету на 2017 рік та до Програми підтримки населення Семенівського району для виконання заходів з енергозбереження на 2017-2020 роки,  затверджено Порядок організації заходів з відшкодування частини вартості путівки дитячим закладом оздоровлення та відпочинку за надані послуги з оздоровлення та відпочинку дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми та Статут комунального підприємства «Семенівський райкомунгосп» в новій редакції.

   У відповідності з Порядком призначення на посаду керівників загальноосвітніх навчальних закладів району, затвердженим рішенням дев’ятнадцятої сесії районної ради від 5 грудня 2017 року, директором Очеретуватської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів на умовах трудового контракту  терміном на два роки  призначено Бордунову Людмилу Вікторівну, яка до цього працювала вчителем цієї школи.

   З метою збалансування районного бюджету  прийнято рішення «Про передачу Семенівської дитячої музичної школи», «Про передачу Семенівського районного будинку культури», «Про передачу Семенівської центральної районної бібліотеки», де в кожному із них окремим пунктом  обумовлено направлення рішення до Семенівської селищної ради для розгляду на черговій сесії та прийняття відповідного рішення.

    В порядку контролю та  з метою здійснення подальших кроків  депутатами було  підтримані проекти рішень   про забезпечення виконання рішення дев’ятнадцятої сесії районної ради сьомого скликання від 05.12.2017 року про передачу Веселоподільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Степанівсьської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Паніванівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, Товстівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів. Нагадаємо, що цим рішенням зазначені заклади  передані до комунальної власності Семенівської ОТГ.

    Серед питань порядку денного майже третина стосувались управління майном спільної власності громад району. В контексті цього прийнято рішення «Про затвердження Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селища Семенівського району, що підлягають приватизації у 2018 році», «Про викуп об’єкта комунальної власності». «Про затвердження звіту про незалежну оцінку автомобіля», «Про передачу частини нежитлової будівлі», «Про передачу спортивного майданчика зі штучним покриттям», «Про вихід Семенівської районної ради зі складу засновників Семенівського міжшкільного навчально-виробничого комбінату», «Про вихід Семенівської районної ради зі складу засновників Семенівської дитячо-юнацької спортивної школи», «Про вихід Семенівської районної ради зі складу засновників Семенівської дитячої музичної школи», «Про вихід Семенівської районної ради зі складу засновників районного будинку культури», «Про вихід Семенівської районної ради зі складу засновників Семенівської центральної районної бібліотеки» та інші.

   Приємним моментом стало прийняття рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Семенівщини» Вірі Мартус – добре знаному в районі лікарю із 60-річним  досвідом роботи  на ниві охорони здоров’я, активному  громадському діячу.

   Своїм рішенням  районна рада також започаткувала районний конкурс проектів розвитку територіальних громад Семенівського району. Конкурс проходитиме та  фінансуватиметься відповідно затвердженого цим рішенням Положення. Таким чином  відкривається  можливість   для реалізації  тих міні-проектів, які практично   не мають шансів  для перемоги  на обласному рівні.

   Враховуючи складну ситуацію, яка склалася з прийняттям бюджету на 2018 рік, депутати вирішили  направити  звернення до Міністерства фінансів України, Полтавської обласної ради, Полтавської обласної державної адміністрації з конкретними проханнями щодо сприяння у розв’язанні проблеми.

    Затверджено також  технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, наданих в оренду СФГ «Дослідне» та Олександру  Пархоменку.

    На завершення роботи двадцять першої сесії голова районної ради  Віктор Юрченко   від імені чоловіків – депутатів  районної ради привітав   жінок, які  успішно працюють в районному депутатському корпусі,   селищній, сільських громадах, на інших відповідальних ділянках роботи  та вносять значний   вклад   у розвиток району, з наступаючим  8 Березня – першим весняним святом, яке приходить, незважаючи на   суворі зимові пейзажі.  



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь