Семенівська районна рада

Вирішення екологічних проблем: час діяти!

Дата: 08.04.2019 11:20
Кількість переглядів: 726

    Результат пошуку зображень за запитом "картинки еко" 

 Однією з найважливіших для суспільства тем сьогодні є екологія, адже проблеми збереження довкілля  набули глобального характеру, що зводить їх у  спільну площину з економічною стратегією та соціальною відповідальністю.Вагомою базою для позитивних зрушень є системна робота саме на регіональному рівні. Тож  у цьому форматі з кінця березня і стартувала інформаційно-промоційна кампанія щодо участі в Конкурсі екологічних громадських ініціатив та підготовки відповідних проектів в рамках обласної програми «Екологічні ініціативи Полтавської області на 2019 − 2021 роки».

   4 квітня з метою  поглибленого  ознайомлення та подальшого практичного втілення  природоохоронних ініціатив  в Семенівці за участі представників облради відбувся захід, який зібрав усіх небайдужих до екологічної ситуації в районі та  країні загалом. Це - учнівська молодь, вчителі біології, директори шкіл, сільські голови, представники органів місцевого самоврядування та громадськість. 

  Спеціалісти обласної ради зосередили увагу учасників зібрання на   пріоритетних  напрямках та розробці майбутніх проектів, зокрема щодо облаштування зелених зон, екологічної просвіти, енергозбереження, поводження з твердими побутовими відходами, а також про основні кроки подачі проектів та джерела їхнього фінансування. Присутні дізналися, як сформувати креативну ідею вирішення екологічної проблеми, підготувати і подати проектну заявку, прорахувати бюджет, заручившись підтримкою місцевої влади тощо. Також виступили спеціаліст НПП «Нижньосульський» Микола Козлов та координатор  цього заходу Світлана Феденко. Ділову атмосферу приємно доповнювало частування смачним та корисним криворудським фіточаєм.

   Важливо  знати, що проекти будуть реалізовуватись за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів  за схемою 50:50. Автором проекту може бути мешканець Полтавської області віком від 14 років. Відбір проектів-переможців буде здійснюватися конкурсною комісією. Подача проектів триватиме з 25 березня по 15 квітня 2019 року, відбір переможців з 15 по 31 травня. Реалізація проектів має відбутися до 31 грудня. Сподіваємось, що ефективні екологічні ініціативи неодмінно будуть, адже майбутнє  значною мірою залежить від чистоти довкілля, цивілізованого  ставлення людини до багатств природи.

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь