Семенівська районна рада

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 14.02.2019 10:16
Кількість переглядів: 678

 

Результат пошуку зображень за запитом "картинки вшанування учасників бойових дій на території інших держав"

Дорогі воїни-інтернаціоналісти!

  Шановна громадо!

  15 лютого  в Україні - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 

   На сучасній карті світу відмічено багато точок, де у бойових діях та миротворчих місіях брали участь громадяни України. Кожне збройне протистояння має свою жорстоку ціну  і безповоротну гіркоту втрат. Та найпекучішою нашою раною в контексті світової мілітаристської політики  став Афганістан, війна в якому розтяглась на довгі десять років. Тисячі тривожних днів і ночей під прицілом смерті  в розпечених пісках та серед підступних гір…

   Відтоді минуло три десятиліття,  та  для тих, хто був Там - Кабул і Герат, Кандагар і Баграм - не просто географічні назви  суперечливої ісламської країни, а частина життя, сторінка молодості, яку ніколи не стерти з пам’яті, не викреслити з душі  пережитий моральний злам:

«Смерть навколо - холодна і чорна пітьма.

Поміж грому й вогню,

Нелюдських, неживих артилерій

Душить болем утрат, болем вічності грізна війна…»

   Правда про афганську війну хвороблива й болісна. Бойове минуле об'єднало інтернаціоналістів в одну велику нерозривну родину, де біль і радість  стають спільними.  

   15 лютого  ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих. Будучи взірцем військової доблесті та героїзму, вони  навіки стали частиною нашої совісті та відповідальності перед суспільством. Цей день - вираз глибокої вдячності всім, хто повернувся додому, чесно і мужньо виконавши свій військовий та громадянський обов’язок.

   Прийміть найщиріші вітання з нагоди 30-ї річниці виводу військ з Афганістану. Низький уклін за  випробування юності, за високу громадянську свідомість, за те, що є прикладом  самовідданості та мужності Міцного вам здоров’я, натхнення, оптимізму, здійснення  планів і задумів, позитиву в  думках, гармонії в душі!

   На жаль,  історія має властивість  повторювати помилки, вписуючи нові трагічні сторінки. Сьогодні бойові дії ведуться вже на території нашої держави, і кровоточать рани від непоправних втрат у тривалому збройному протистоянні на  східних рубежах. Сьогодні в лавах захисників як колишні воїни-інтернаціоналісти, так і їх сини.  

  Ми очікуємо благословенного миру на рідній землі, бо неньці – Україні  для  побудови майбутнього у європейському форматі потрібні життя її дітей, їх енергія, впевненість, віра, творчий потенціал. Тож нехай нерозривна ланка поколінь своїм потенціалом буде спрямована на творення та  перемоги мирного  буття!

 

Голова районної ради                                                              Віктор Юрченко

 

 

 

 

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь