Семенівська районна рада

Обласна служба зайнятості інформує: прес-реліз

Дата: 10.11.2020 10:09
Кількість переглядів: 1161

Прес-реліз про надання соціальних послуг і матеріального забезпечення  безробітним у січні - вересні 2020 року

Прес-реліз 

про надання соціальних послуг і матеріального забезпечення безробітним у січні – жовтні  2020 року

Послугами обласної служби зайнятості за 10 місяців року скористалися  більше 88 тисяч громадян  

Протягом січня-жовтня 2020 року послуги обласної служби зайнятості отримали 88,1 тисячі громадян, які шукали роботу. З них 57,4 тисячі людей  мали статус зареєстрованого безробітного.

Від 8,3 тисячі роботодавців за цей період надійшло 43,7 тисячі пропозицій роботи.

Роботу отримали більше 30 тисяч мешканців Полтавщини

За сприяння обласної служби зайнятості за 10 місяців нинішнього року отримали роботу 31,5 тисячі осіб, зокрема 19,4 тисячі зареєстрованих безробітних.

7 клієнтів служби зайнятості отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 367 безробітних. Із них 61 особа недостатньо конкурентоспроможна на ринку праці та 306 осіб, які працевлаштовані суб’єктами малого підприємництва в пріоритетних видах економічної діяльності.

На громадських роботах працювали 4,7 тисячі  бажаючих  

За сприяння обласної служби зайнятості забезпечена тимчасова зайнятість 4,7 тисячі громадян. Найбільш поширені види громадських робіт: екологічний захист навколишнього середовища, благоустрій, інформування про субсидії, робота із соціально вразливими верствами населення.  

Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за направленням обласної служби зайнятості 4,7 тисячі безробітних проходили професійне навчання. Зокрема 3,3  тисячі безробітних навчались у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Для кращої конкурентоспроможності на ринку праці 77 осіб отримали ваучери на підвищення кваліфікації за спеціальностями «медсестринство» та «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва».

На обліку – 20 тисяч безробітних

Станом на 1 листопада 2020 року на обліку в регіональній службі зайнятості перебували 20,1 тисячі безробітних, із них отримували допомогу по безробіттю 17,7 тисячі осіб.

За професійними групами, серед зазначеної чисельності зареєстрованих безробітних, переважають працівники сфери торгівлі та послуг (18,9%), робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного обладнання, складання устаткування та машин (14,9%), представники найпростіших професій (13,5%), законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (12,5%).

Роботодавці пропонують 2,8 тисячі вакансій

Кількість актуальних вакансій, заявлених роботодавцями до обласної служби зайнятості, станом на 1 листопада 2020 року, становила 2,1 тисячі  одиниць. Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про 1,9 тисячі пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (24,9%), робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (23,8%),  працівників сфери торгівлі та послуг (12,6%).

Більше цікавої інформації за посиланнями:

https://www.facebook.com/semeniwkaRCZ/

https://www.facebook.com/PoltavaOCZ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь