Семенівська районна рада

Забуттю не підлягає...

Дата: 27.11.2020 09:55
Кількість переглядів: 1147

Оприлюднили план заходів в районі до Дня пам'яті жертв голодоморів - Район  Камінь-Каширський

28 листопада в Україні - День пам’яті жертв Голодоморів, що вписані в історію держави як одні з найтрагічніших сторінок двадцятого століття.

Попри тривале замовчування, гірка правда воскресла через десятиліття, пройнявши  суспільство почуттями жалю і скорботи за тими, кого скосила безжальна коса лютого голоду. Невиправдано жорстока політика геноциду тодішніх можновладців проти українського народу нещадним котком пройшлась по генофонду нації, забравши мільйони життів, позначившись на фізичному та моральному здоров’ї людей, демографічних, соціальних, духовних зв’язках поколінь.

Крижаним холодом проймають душу спогади тих, на чию долю випало пережити жахіття Голодоморів, особливо 1932-33 років. Праведна пам’ять, піднявши політичну завісу над новітньою українською історією, стала невід’ємною рисою суспільної свідомості. Мовчазний крик виснаженої плоті проривається через відстань часу як пересторога і незбориме нагадування про унікальну цінність людського життя.

Лише абсурдний волюнтаризм керманичів геноцидної політики зміг довести Україну - нашу одвічну житницю - до трьох Голодоморів ХХ століття і  таких непоправних втрат..

Але навіть пройшовши колами голодоморного пекла, Україна не лише вистояла, а й піднялася до високих духовних вершин, виборовши на зламі тисячоліть омріяну віками незалежність.

Тож запалимо в цей день Свічу пам’яті і застигнемо у хвилині мовчання за невинно убієнними голодом! Упокой, Господи, їх світлі душі! Нехай ніколи не повторяться страшні сторінки минулого, віддані на суворий і справедливий осуд історії.

23.11.2019 – День пам'яті жертв Голодоморів – Спілка Української Молоді –  Харків


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь