Семенівська районна рада

ПРОГОЛОСУЙ!

Дата: 13.09.2017 09:36
Кількість переглядів: 292

ПРОГОЛОСУЙ!

 Активніше долучайся до справ громади!


     Полтавською обласною радою прийнято обласну  програму «Бюджет участі Полтавської області на 2017-2020 роки».

     З 20 липня по 20 серпня 2017 року мешканці Семенівського району подавали свої проекти на конкурсний відбір.

     Зареєстровано для голосування 10 проектів, а саме:

Проект №000083-17 «Збереження черешчатих дубів як фактор формування екологічної культури та свідомості мешканців Семенівського краю»

Бюджет проекту: 75500,00 грн.

Автор проекту: Дондоха Валентина Іванівна

     Селище Семенівка потребує благоустрою та озеленення. Господарська діяльність під час облаштування парків, придорожніх смуг може спричинити знищення черешчатих дубів, які є природним надбанням, неоціненним природно-ландшафтним скарбом. Тому проектом порушується проблема щодо збереження багаторічних дубових насаджень на території селища Семенівки, зокрема, біля центральної районної лікарні, здійснення ряду організаційних та екологічних заходів з метою недопущення зникнення дубових насаджень, формування екологічної культури громадян.

 

Проект №000084-17 «Сільській громаді – красивий пляж»

Бюджет проекту:  99500,00 грн.

Автор проекту: Романенко Володимир Іванович

     Проект передбачає поглиблення дна озера Крива Рудка, облаштування місця купання та створення умов для відпочинку жителів Веселоподільської сільської ради та Семенівської об’єднаної громади. 
Обміліле озеро Крива Рудка позбавило мешканців селища Семенівка та навколишніх сіл (Веселий Поділ, Паніванівка, Вереміївка, Тарасівка) можливості в спекотний день провести відпочинок біля водойми. Найближче місце де можна скупатися знаходиться на відстані 20 км.

Проект №000085-17  "Спортивний майданчик для молоді стає реальністю", с. Іванівка, Семенівський район

Бюджет проекту: 100000,00 грн.

Автор проекту: Бондаренко Валентина Петрівна

     На території спортивної площі Іванівської загальноосвітньої школи пропонується створення повноцінного спортивного майданчика з відкритим доступом для дітей, молоді та дорослих для створення сучасних умов для занять фізкультурою і спортом, щоб організувати дозвілля населення сільської громади; забезпечити зручний та безпечний простір для популяризації здорового способу життя щляхом створення спортивного майданчика.

Проект №000155-17  «Облаштування ігрової зони для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку в парковій зоні с. Погребняки Семенівського району»

Бюджет проекту: 100000,00 грн.

Автор проекту: Білоцерківець Микола Іванович

     Облаштування сучасного безпечного дитячого майданчика, що дозволить змістовно проводити час дітям дошкільного та молодшого шкільного віку. У селі є гарний парк, який є зоною відпочинку сільської громади та, нажаль, в ньому відсутній дитячий майданчик.

 

Проект №000156-17  «Здоров’я для всіх. Спортивний майданчик з вуличними тренажерами в селі Пузирі Семенівського району»

Бюджет проекту: 100000,00 грн.

Автор проекту: Черевко Світлана Миколаївна

     На даний час на території громади не встановлено жодного спортивного майданчика, де б мешканці різних вікових категорій могли б займатись спортом. Реалізація проекту створить передумови до залучення мешканців нашої громади до рухової активності, поліпшення стану здоров’я, як старшої категорії населення, так і молоді. 

     У нашій громаді немає спортзалу і жодного спортивного обладнання для занять. Жителі неодноразово піднімали питання про спортивні тренажери та обладнання для дорослих та дітей. Даний проект охоплює села:Пузирі, Лукашівка,Бурбино,Строкачі.

Проект №000157-17  «Облаштування місця для закоханих біля сільського голубника у с. Малі Липняги Семенівського району»

Бюджет проекту: 83000,00 грн.

Автор проекту:  Клочко Тамара Миколаївна

     Мешканці с. Малі Липняги давно омріювали облаштування голубника, як місця відпочинку молоді, місця для зустрічей та поцілунків. На території сільської ради знаходиться сільський клуб, а на даху вже десятки років гріється під сонцем сільська голуб’ятня. Місцевий орнітолог Кравченко Іван Іванович добровільно, без оплати, доглядає цю красиву місцину, годує птахів. Вони майже ручні, радіють зустрічі з кожним, хто до них підходить. Голуби для Малих Липнягів – символічний птах. Адже, як і для всієї України, він уособлює мир та красу людських взаємин., а для села-ще й є символом перемоги тих , хто вижив у страшні роки Великої Вітчизняної війни, тих, хто не згорів при знищенні вогнем мешканців села. Ми хочемо пам’ятати про них завжди. 

     Тому й вирішили облаштувати місце відпочинку молоді біля символу закоханих. Саме тут освідчуються молоді пари, влаштовують побачення, проходять весільні церемонії 

 

Проект №000158-17 «Благоустрій прибережної зони відпочинку та відновлення рибних ресурсів громадського ставка села Нова Петрівка Семенівського району»

Бюджет проекту: 94400,00 грн.

Автор проекту: Сербин Володимир Миколайович  

     Проект спрямований на створення зони відпочинку на березі ставка шляхом очищення прибережної зони від чагарників, завезення піску для пляжної зони, озеленення прибережної зони саджанцями декоративних рослин, встановлення дерев’яних альтанок та лав для відпочинку, облаштування місця та встановлення урн для сміття, зариблення ставка мальком коропа, карася і білого амура.

 

Проект №000159-17 «Громадський сад моєї вулиці»

Бюджет проекту: 100000,00 грн.

Автор проекту: Сливка Петро Іванович

     На жаль, невпорядкованість господарського фонду вулиці приводить до хаотичного використання території загального користування вулиці, випасання худоби, птиці на прилеглій до будинків території, особливо, до будинків №№ 5,7,9,10, що створює незручності у проживанні мешканців вулиці, забруднення сміттям та пір’ям, відходами життєдіяльності тварин.

Тому слід щось змінити! І ми вирішили започаткувати сад-парк для загального користування громадян, під кронами дерев якого приємно відпочити, спілкуватися. Вважаємо, що нам вдасться створити зону комфорту та краси.

 

Проект №000162-17 «WI-FI-АЛЬТАНКА-районній громаді»

Бюджет проекту: 51000,00 грн.

Автор проекту: Литвиненко Анатолій Вікторович

     Розробка цього проекту викликана необхідністю створити зручності для мешканців району та його гостей у безкоштовному доступі до Інтернету в умовах, коли громадянин знаходиться поза межами помешкання.

    Наразі у селищі Семенівка відсутнє загальнодоступне місце, де б можна було підзарядити електронні гаджети, відповідно виникають незручності та дискомфорт щодо доступу до інформації у мережі. 
З метою вирішення цієї проблеми розроблено цей проект як єдиний, надійний спосіб реалізації побажань громадян. 

 

Проект №000186-17 «Проведення 5 ювілейного відкритого обласного інклюзивного фестивалю «Рогозів кут» c. Наріжжя, Семенівський район»

Бюджет проекту: 99400,00 грн.

Автор проекту: Грек Любов Петрівна

     Відкритий обласний інклюзивний фестиваль «Рогозів кут» пройде в два тури. 
1 тур – проведення районних фестивалей творчості осіб з інвалідністю. 
2 тур(заключний) – відбудеться в комунальному дитячому оздоровчому таборі «Світанок» с.Наріжжя, Семенівського району 9-12 серпня 2018року. 
     В рамках заключного туру фестивалю буде проведено не менше 6 майстер-класів представниками Академії народної творчості інвалідів України (м.Київ) по виготовленню предметів декоративно-прикладного мистецтва (кошики з рогози, ляльки-мотанки, вишивка бісером…) та виставка виробів осіб з інвалідністю. 

     Відбудеться круглий стіл «Через культуру та мистецтво до рівноправного, гармонійного та сталого розвитку громади». Учасники заходу приймуть участь у 5 фестивалі «Рогозів кут». 

 

     Щоб  виграти кошти на  реалізацію проектів, необхідно  взяти участь у голосуванні, яке  проходитиме  з 14 по 30 вересня 2017 року в режимі он-лайн (за посиланням http://bu.oblrada-pl.gov.ua) або на паперовому бланку у пункті супроводу бюджету участі, тобто, у кожній сільській раді району, а у селищі Семенівка-у районній раді, каб. 204.

     Для заповнення бланку для голосування при собі необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код.

     Пунктами супроводу бюджету участі визначено районну, селищну та всі сільські ради району.

     Кожна людина може проголосувати за будь-які три проекти.

     Не будьте байдужими, проявіть ініціативу! Від кожного з нас залежить майбутнє і конкретні справи районних громад. 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь