Семенівська районна рада

Районний військовий комісаріат: пам’яті Героя України

Дата: 12.02.2020 09:24
Кількість переглядів: 312

Результат пошуку зображень за запитом фото Андрій Конопльов

Указом Президента України від 12 грудня 2018 року  № 424/218 за виняткову особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» старшому сержанту Конопльову Андрію Анатолійовичу (посмертно).

Народився Андрій Конопльов 29 квітня 1977 року в селі Новомихайлівка Туапсинського району Красноярського краю РРФСР. З часом родина переїхала на Полтавщину, в село Новооржицьке Оржицького району  - на батьківщину матері. Андрій продовжив навчання в Лубенському професійно-технічному училищі №14, де здобув спеціальність зварника.

7 червня 2014 року був призваний за мобілізацією та направлений у військову частину №3990 м.Полтава. Після навчальної частини проходив службу в 128-й гірсько-стрілецькій бригаді на посаді стрільця-помічника гранатометника.

23 січня 2015 року вчергове незаконні збройні формування здійснили наступ на взводний опорний пункт, застосовуючи при цьому стрілецьку зброю, танки та артилерійські обстріли. Старший сержант Андрій Конопльов ніс службу на визначеній йому позиції, першим побачив танки противника, які вели вогонь по позиції. Підняв особовий склад відділення, сповістив командира взводного опорного пункту. В умовах, пов’язаних з ризиком для життя, без вагань діяв впевнено та самовіддано: з РПГ-7В здійснив декілька влучних пострілів та знищив один із ворожих танків, потім зумів підбити другий танк незаконних збройних формувань. Але  від прямого  попадання снаряду, випущеного цим танком, Андрій загинув.

Завдяки сміливим та рішучим діям Андрія Конопльова, який заради збереження життя бойових побратимів пожертвував своїм, позиції було утримано. При відбитті нашими військовими наступу противника йому було завдано значних втрат, в тім числі і в живій силі.

Світла пам’ять Герою України Андрію Конопльову!

Результат пошуку зображень за запитом фото Андрій Конопльов


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь