Семенівська районна рада

Позначки на календарі як заклик до відповідальності

Дата: 17.04.2020 09:19
Кількість переглядів: 503

16 квітня - День довкілля |

Шановна громадо!

18 квітня відзначаються дві промовисті дати – День довкілля і День пам’яток історії та культури. За великим рахунком між ними є абсолютно логічний зв’язок, адже обидві закликають до вияву свідомості та високої особистої відповідальності перед суспільством.

Довкілля – наш спільний дім, двері якого завжди відкриті, і від нашого ставлення залежить, яким бути великому храму природи. Можна раціонально використовувати і водночас примножувати ресурси,  але ж так часто людський егоїзм та споживацька позиція порушують не лише екологічну рівновагу, а й нівелюють головні моральні принципи.  

Нинішній День довкілля проходить без масових природоохоронних акцій, та головним чинником є наша  позиція, глибокий внутрішній стержень.

Так само із пам’ятками культури та історії. Люди досконало освоїли немудру науку руйнувати, не замислюючись, що натомість має бути створене щось інше, яке матиме певну духовну вартість. Змінюються часи, окреслюються інші пріоритети, але  все повинно відбуватись цивілізовано і з повагою  до історії, бо з неї сторінок не вирвати, якими б гіркими та прикрими підчас вони не були. Духовна спадщина - це те, що поєднує часи і відстані, впевнено рухає спіраллю життя.

Тож будьмо мудрими та обачними, щоб вщент не зруйнувати  нашу  людську сутність, бо ж саме Людина стоїть на вершині піраміди земного буття. Доречно згадати вічну мудрість про те, що не варто бездумно стріляти по минулому, щоб майбутнє прицільним залпом не вистрелило в нас. Шануймо себе, і нехай випробування роблять нас міцнішими. Освідчуючись в любові довколишньому світу, отримуємо у відповідь його ласку та щедрість!

 

Голова  районної ради                                                                                                             Віктор Юрченко

Анонси подій

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь