Семенівська районна рада

Засідання постійної комісії: первинна медицина повинна бути доступною для кожного жителя району

Дата: 30.11.2018 09:14
Кількість переглядів: 689

 

Результат пошуку зображень за запитом "картинки медицина" Днями відбулось засідання постійної комісії районної ради з гуманітарних питань та соціального захисту населення, в якому взяли участь голова районної ради Віктор Юрченко та голова районної державної адміністрації Віктор Федоренко.  Розглядалось питання «Про структуру та штатний розпис Комунального підприємства «Семенівський центр первинної медико-санітарної допомоги», про що інформувала його головний лікар Тамара Мазанько. 

      Коли говорити детальніше, то це засідання стало продовженням  попереднього,  яке відбулось тиждень тому. Хоча тоді й підкреслювалось, що структура та штатний розпис  розроблені відповідно нормативів з огляду на фінансування від Національної служби здоров’я, що здійснюється  відповідно до кількості укладених населенням декларацій (в будь який час ці позиції можна змінити  з урахуванням співфінансування  місцевих рад), але депутати  висловили бажання  вже наразі почути думку сільських голів, щоб чіткіше бачити ситуацію щодо перспектив первинної ланки медицини. Тож повторне засідання  пройшло за присутності очільників громад.

      Потрібно додати, що питання  подальшого функціонування  закладів первинної медицини впродовж року порушувалось неодноразово, як на засіданнях  депутатських комісій, так і Координаційної ради з питань місцевого самоврядування. Вихідною точкою проблеми є те, що у концепції медичної реформи  фельдшерські пункти як структурна одиниця первинної медицини не згадуються взагалі. Але  ця логістика іде врозріз з реаліями нашого життя, адже навіть у найменших селах  люди мають таке ж право на отримання якісних медичних  послуг, як і  всі інші. 

    Як зазначила Тамара Мазанько, при формуванні структури  та штатного розпису  проводився детальний аналіз ситуації,  щоб  максимально зберегти  первинну медицину. Але  навіть  за умови раціонального підходу  утримувати   широку мережу ФАПів  за рахунок коштів Національної служби здоров’я неможливо. Головний лікар нагадала, що при формуванні  штатного розпису за основний критерій бралася кількість декларацій, укладених на конкретній території.  І при цьому особливо важливо, щоб жоден мешканець району не залишився без медичного обслуговування, на  чому і ґрунтувалось гаряче обговорення теми.   

    Переважна більшість  місцевих рад  підійшли з розумінням до здійснення передбачених законом повноважень щодо забезпечення надання медичних послуг і знайшли  резерви для співфінансування закладів первинної медицини у 2019 році, про що й інформували  на засіданні.

      Непростим був і процес підходу депутатів до остаточного голосування, але наші обранці після певних  вагань все ж погодили структуру та штатний розпис КП «Семенівський центр ПМСД», врахувавши аргументи голови районної ради Віктора Юрченка та голови райдержадміністрації Віктора Федоренка, які висловили велику стурбованість тим, що  зволікання  в цьому процесі призведе до негативних наслідків у сфері надання медичних послуг.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь