Семенівська районна рада

З Днем Святого Миколая!

Дата: 18.12.2019 09:08
Кількість переглядів: 422

Результат пошуку зображень за запитом "картинки День Святого Миколая"

Дорога громадо!

Ми стоїмо на порозі  прекрасної пори - циклу новорічно-різдвяних свят, який розпочинається Днем Святого Миколая.

Як стверджують  історичні джерела, Святий Миколай – не міфічний персонаж, а реальна особа, що прославився любов'ю до дітей і допомогою бідним. Жив у III-IV сторіччях, уродженець Лікії - однієї з областей Малої Азії. З’явився на світ у родині заможних греків-християн. Свого часу був єпископом візантійського міста Міри, багато подорожував Європою, відвідав  Єрусалим, Палестину, інші святі куточки  планети з молитвами та  поклонінням Богу.

За гідне життя та благородні вчинки Миколая нарекли Святим. За оповідями, навіть величезний спадок від батьків використав не для власної роскоші, а для допомоги нужденним. А ще покровительствував подорожнім, рибалкам, морякам, зцілював хворих, його молитва мала особливу силу. Звичайно, у віках життя Миколая обросло легендами, але однозначно те, що він є незаперечним символом людяності, доброти та інших високих моральних цінностей. Тому день на його честь здавна шанований у багатьох країнах, тож чудово, що ця цінна традиція відродилась і в незалежній Україні. 

Наголос робиться на повчальному прикладі для дітей, які повинні поважати батьків, прислухатися до порад дорослих, формувати кращі риси характеру. Але милосердя, щедрість,  любов, повага до інших – ці чесноти  визначають  високий рівень душі  людини будь-якого віку та статусу. Як для дітей, так і дорослих цей день - привід  замислитися  над необхідністю творити добро на землі.

Хай свято Миколая стане для кожного світлим одкровенням, розквітне в серці благородними відчуттями. Насамперед нехай радіють діти, бо для них світ виграє найяскравішими барвами, хвилює очікуваннями та приємними сюрпризами!

Водночас нехай  це свято крилом  позитивних емоцій та високих прагнень накрило всіх, адже в наших душах завжди живе іскорка  дитинства. Хай кожен  отримає свій подарунок – і не так  важливо,  під яскравою обгорткою чи просто  в доброму слові та проникливому погляді. Головне, щоб засяяло серце, життя наповнилось  теплом, розквітли мрії!

Піднесеного всім настрою, романтичної налаштованісті на хвилюючу святкову феєрію, що чекає попереду!

 

Голова районної ради                                                                              Віктор Юрченко

Результат пошуку зображень за запитом "картинки  подарунки до св. Миколая"


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь