Семенівська районна рада

Пам’ять незгасна

Дата: 08.05.2019 09:07
Кількість переглядів: 608

                           Результат пошуку зображень за запитом "картинки День Перемоги"         

Дорогі ветерани! Шановна громадо!

          Ці травневі дні означені світлою пам’яттю і особливим піднесенням: Україна відзначає День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у другій світовій війні.

   Минає 74 роки від тих  незабутніх історичних подій, коли зболена, пропахла  порохом, зрошена сльозами сорок п’ята весна  двадцятого століття розгорталась над планетою  тріумфом великої Перемоги.  

   Стільки б не було  сказано про  другу світову війну, але неможливо вмістити в слова ті пекельні страждання,  святий патріотизм, самовідданість, нестримну жагу до перемоги  і світлу віру, що проростала крізь дим та згарища,  під  смертельним свинцевим градом вела вперед.  

   Мільйони захисників рідної  землі  не дійшли переможної межі, і  очима вічності  дивляться у високе небо Європи… І скільки покладено до вівтаря жертовності мирного населення… Забути про це не маємо жодного морального права,   яким би переоцінкам не піддавалась  наша історія, як би не намагався дехто викреслити  зі свідомості нації значимість  тієї страшної війни. Надто дорогою ціною оплачено відвойований мир, тож за канонами совісті та законами найвищої людської відповідальності пам’ять про це повинна закарбуватись у віках. 

   Схилімо голови перед світлою пам’яттю полеглих та тих, хто в післявоєнні роки білими журавлями полинув за обрії нашого буття! Вічний спокій і вдячна пам`ять  всім, чиє життя згоріло в страшному полум‘ї тієї  вікопомної ратної епопеї!                               

  Низько поклонімось живим учасникам бойових дій, яких лишилося до болю мало. Ці  люди  є нашою совістю, сумлінням і прикладом.  Згорблені і посивілі, вони несуть свої болісні спогади як священне знамено, як найціннішу  реліквію.Тож не забуваймо  про них  в суєті буднів!

   З Днем Перемоги, дорогі наші ветерани! Хай ще багато літ лягає вам на плечі яблунева заметіль! Тримайтеся якнайдовше в цьому світі, задля спасіння якого ви віддали свою юність ненаситному воєнному молоху! Хай надійною підтримкою буде для вас любов рідних, повага молодших поколінь,  радує серце  сонячне проміння, хмільний аромат бузку,  тихий шепіт беріз, спалах ранкової зорі….            

  На жаль, в останні роки  відлуння минулої війни є особливо болісним, бо переплітається  з тривожним сьогоденням. І вже внуки та правнуки солдатів другої світової ідуть в бій за Україну.  Хай береже їх Бог і швидше настає довгоочікуваний мир,  заради  якого в усі часи віддавали  свої життя  українці.

   Низький уклін вам, шановні ветерани!  Твердо впевнені, що в історії держави яскрава  сторінка вашої  перемоги завжди  буде мірилом цінностей  та суспільних орієнтирів.  Хай береже   вас доля і додає земних років!

Миру і щастя,  розквіту та надійних перспектив нашій Україні!

 

Голова   районної ради                                                Віктор   Юрченко   Результат пошуку зображень за запитом "вічний вогонь картинки"                  


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь