Семенівська районна рада

Міжмуніципальне співробітництво - рух уперед

Дата: 09.06.2017 08:24
Кількість переглядів: 839

       

       2 червня голова районної ради  Віктор Юрченко разом з Василівським сільським головою Юрієм Романюком, начальником Семенівського районного сектору ГУ ДСНС України у Полтавській області Володимиром Іщенком, начальником відділу ведення діловодства, юридичного та кадрового забезпечення районної ради Світланою Феденко взяли участь у  Полтавському  регіональному  форумі міжмуніципального співробітництва  спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

       Організаторами заходу були  Полтавська обласна рада, Полтавська облдержадміністрація, Підкомітет з питань регіональної політики, місцевих бюджетів та комунальної власності Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, Проект Німецького Товариства Міжнародного Співробітництва (GIZ) «Реформа управління на Сході України», Всеукраїнська Асоціація сільських та селищних рад, Центр сприяння розвитку співробітництва територіальних громад.

         У ході форуму виступили голова обласної ради Олександр Біленький, голова облдержадміністрації Валерій Головко, народний депутат України, голова Підкомітету з питань регіональної політики, місцевих бюджетів та комунальної власності Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Андрій Река, народний депутат України Юрій Бублик, доктор наук з державного управління та радник Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування В’ячеслав Толкованов, директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації Інна Іщенко, директор Полтавського обласного центру підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій  Наталія Осипенко, керівники органів місцевого самоврядування, науковці, експерти, які займаються питаннями міжмуніципального співробітництва.

         Полтавська область має найкращі показники підтримки органів місцевого самоврядування – про це заявив під час вступної промови голова обласної ради Олександр Біленький.

          «Впровадження Закону України «Про співробітництво територіальних громад» у червні 2014 року стало однією із ключових реформ нашої країни. Том, я хотів би, щоб сьогодні ми обговорили ті здобутки, які має   Полтавщина», – зазначив Валерій Головко.

        60-річним досвідом Федеративної Республіки Німеччина у розвитку співробітництва територіальних громад поділився Штефан Дрегер, міжнародний експерт проекту «Реформа управління на Сході України». Зокрема, він зазначив, що гроші не є головним фактором успіху в реалізації проектів міжмуніципального співробітництва. На його переконання, головне – взаємна довіра партнерів, належний рівень комунікації та прозорість діяльності. Також має бути організована належна підтримка проектів на регіональному рівні, наявність відповідних регуляторних, нормативних актів, створено умови для поширення та отримання інформації.

         Відрадно, що успішний досвід такої роботи вже є і у Семенівському районі, про що неодноразово відзначалось на форумі.

         Учасники форуму поглибили свої фахові знання, працюючи в секціях, де обмінялися досвідом із реалізації проектів співробітництва територіальних громад з питань розвитку транспорту, інфраструктури, житлово-комунального господарства; з питань соціального, гуманітарного розвитку, а також покращення надання адміністративних послуг.

         Голова Семенівської районної ради Віктор Юрченко у своєму виступі на засіданні секції відзначив, що район продовжує роботу по  підготовці проектів  співробітництва територіальних громад, що сприяєтиме   їх соціальному та економічному зростанню.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь