Семенівська районна рада

Дев’ятнадцяту сесію завершено

Дата: 05.12.2017 17:22
Кількість переглядів: 756

   5 грудня голова районної ради  Віктор Юрченко провів пленарне засідання дев’ятнадцятої сесії районної ради сьомого скликання,  у якому взяли  участь голова районної державної адміністрації Віктор Федоренко та депутат обласної ради  Віталій Кабачок.  На розгляд  засідання було внесено        16 питань.

    Перед початком пленарного засідання  військовий комісар Семенівського військового комісаріату Ігор Співак вручив Відзнаку Президента України за участь в антитерористичній операції  жителям району та рідним  наших земляків, хто загинув на сході України, відстоюючи   територіальну цілісність та незалежність держави.

    Ще одну нагороду – Відзнаку Міністерства агрополітики за високі досягнення у професійній діяльності, сумлінну працю, вагомий внесок у ровиток агропромислового комплексу  -  отримав депутат районної ради, директор виробничого  підрозділу агрофірми «Семенівська» ТОВ ІПК «Полтавазернопродукт» Петро Сліпаченко.

    Депутати затвердили Програму  економічного і соціального розвитку Семенівського району на 2018 рік та внесли  доповнення   до Програми економічного і соціального розвитку Семенівського району на 2017 рік.

   Внесено також зміни до районної  Програми створення і використання матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків у Семенівському районі на 2013-2017 роки.

   Прийнято рішення «Про співфінансування проекту - переможця «Бюджету участі Полтавської області» 2017 року, тобто у районному бюджеті на 2018 рік   планується передбачити  кошти в сумі 25,5 тис. грн. для  співфінансування проекту «WI-Fi- Альтанка - районній громаді». Це   50 відсотків  від його загальної вартості,  решту коштів  на реалізацію проекту  буде виділено з обласного бюджету.

   Затверджено Порядок  призначення на посаду керівників загальноосвітніх навчальних закладів району відповідно до  змін у законодавстві. Відтепер  новим призначенням   директорів шкіл   обов’язково передуватиме процедура конкурсного відбору. Проте   це стосується лише   вакантних  посад,  а не діючих  керівників  навчальних закладів. Тож  після проведення конкурсу призначення керiвникiв навчальних закладiв здiйснюватиметься  виключно на пленарних засіданнях районної ради шляхом прийняття рішень про призначення та укладення з ними трудових контрактів строком на шість років  (для особи, яка призначається на посаду керівника закладу загальної середньої освіти вперше – на два роки).

   Після підтримки  депутатами рішення  «Про присвоєння звання  «Почесний громадянин Семенівщини» цей список поповнила Ніна Супруненко  – уродженка села Новоселиця, українська поетеса,  член Національної спілки письменників України, заслужена  діячка мистецтв України за  вагомий особистий внесок у розвиток культурно-мистецької  сфери, збереження і примноження історично-духовних  надбань та народних традицій рідного краю, активну громадську діяльність.

  Згідно Положення «Про надання матеріальної допомоги малозабезпеченим  категоріям населення району», затвердженого дванадцятою сесією районної ради сьомого скликання від 06.12.2016 року, рішенням  дев’ятнадцятої сесії виділено кошти на лікування 12 громадянам району  загальною сумою  9500 грн.

    З метою упорядкування відомостей в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань   депутати  прийняли рішення про припинення юридичних  осіб чотирьох недіючих шкіл. Це Вереміївська, Малолипнягівська, Оболонська, Тукалівська  загальноосвітні  школи І-ІІ ступенів.

   У зв’язку із приєднанням до Семенівської ОТГ  ще 4-х сільських рад відповідно чинного законодавства України  та з метою  формування збалансованого проекту районного бюджету на наступний рік прийнято рішення про передачу майнових комплексів Веселоподільської,  Степанівської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів та Паніванівської, Товстівської загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів із спільної власності територіальних громад району у  комунальну власність об’єднаної територіальної громади в особі Семенівської селищної ради..  Проголосувавши за передачу  зазначених шкіл, депутати прийняли  рішення  і про вихід Семенівської районної ради зі складу засновників цих навчальних закладів  з тим, щоб передати права засновника Веселоподільскої ЗОШ І-ІІІ ступенів, Паніванівської ЗОШ І-ІІ ступенів, Степанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Товстівської ЗОШ І-ІІ ступенів  Семенівській селищній раді.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь