Семенівська районна рада

Питання першочергової ваги обговорено в постійних комісіях

Дата: 31.10.2017 17:09
Кількість переглядів: 945

      31 жовтня  голова районної ради Віктор Юрченко провів спільне засідання  трьох постійних комісій: з питань фінансово-бюджетної та інвестиційної політики, з питань економічного розвитку та управління комунальним майном  і з гуманітарних питань та соціального захисту населення, де було розглянуто питання «Про перспективи  функціонування закладів  бюджетної сфери у 2018 році». В роботі засідання взяв участь голова районної державної адміністрації Віктор Федоренко,

     Потреба у врегулюванні цього питання  викликана подальшими процесами децентралізації, а конкретно  приєднанням до Семенівської об’єднаної територіальної громади  Веселоподільської, Липнягівської, Товстівської, Степанівської сільських рад   та  перспективним утворенням Оболонської ОТГ. Відповідно це зменшує надходження до районного  бюджету, тому   важливо було  обговорити  проблему  функціонування комунальних бюджетних закладів, які надають послуги жителям як  району, так і ОТГ, та підвести її до  оптимального спільного знаменника.  Основною метою районної ради при цьому є збереження якості і доступності соціальних, культурних, освітніх послуг населенню, а також збереження робочих місць.

    Член комісії з питань фінансово-бюджетної та інвестиційної політики Валерій Книш зосередив увагу колег  на необхідності   взаєморозуміння між сторонами  процесу співфінансування: районним бюджетом та бюджетом Семенівської (а в перспективі і Оболонської) ОТГ для забезпечення функціонування закладів, які надають послуги і вирішуть спільні проблеми  населення всього району.

   Голова райдержадміністрації Віктор Федоренко висловив   думку щодо потреби спільного робочого засідання депутатів районної та селищної рад для узгодження позицій співфінансування та перспектив утримання закладів бюджетної сфери.

     В ході засідання виступили також  головні розпорядники коштів: начальник відділу культури, туризму та архіву Ірина Удовиченко, начальник відділу освіти, молоді та спорту Людмила Лопата, директор територіального центру соціального обслуговування, депутат районної ради  Світлана Феніч, які  надали інформацію щодо розрахунків у потребі в коштах на наступний рік.

     За підсумками роботи депутати  рекомендували районній державній адміністрації та районній раді звернутися до Семенівської селищної ради з пропозицією вирішення питання   співфінансування для утримання бюджетних установ відповідно  до кількості отримувачів послуг – жителів району і ОТГ.

    Райдержадміністрації також рекомендовано  вивчити питання передачі Веселоподільської, Степанівської, Товстівської, Паніванівської загальноосвітніх шкіл у власність Семенівської  об’єднаної територіальної громади та  створення при районному методичному кабінеті Центру інклюзивної освіти. Відповідні пропозиції  до 10.11.2017 року потрібно подати  в районну раду.

     Також комісіі  рекомендували голові райдержадміністрації Віктору Федоренку  07.11.2017 року  організувати зустріч  депутатів районної, селищної рад  та   головних розпорядників коштів  з  тим, щоб  узгодити   основні питання  спільного утримання бюджетних закладів на 2018 рік.

      Підсумовуючи засідання, голова  районної ради Віктор Юрченко  подякував депутатам за  продуктивну роботу та висловив впевненість, що спільними зусиллями вдасться зберегти в районі соціальну інфраструктуру, робочі місця та забезпечити  мешканців якісними послугами.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь