Семенівська районна рада

Двадцять четверта сесія: продуктивність роботи і протиріччя з окремих питань

Дата: 27.06.2018 16:47
Кількість переглядів: 792

  

    27 червня   голова районної ради Віктор Юрченко провів пленарне засідання  двадцять  четвертої  сесії районної ради сьомого скликання, в якому взяв  участь голова районної державної адміністрації Віктор Федоренко.

    Перед початком пленарної роботи відбулось урочисте відкриття   Wi-Fi альтанки,   побудованої в рамках реалізації проекту - переможця Бюджету участі Полтавської області 2017 року. Автором проекту «Wi-FI-АЛЬТАНКА-районній громаді» є мешканець селища Семенівки Анатолій Литвиненко. Фінансування проекту проведено за рахунок коштів обласного та районного бюджетів.

Голова районної ради, голова районної державної адмінністрації та автор проекту перерізали стрічку, а керівник  районного ресурсного центру грпомад Світлана Феденко  з піднесенням звернулась до депутатів та присутніх зі словами привітання. Зокрема, зазначила, що  Альтанка знайшла своє місце та  побажала  приємних новин, зручностей у житті та безперебійного сигналу Wi-FI!

         Загалом  планових та додаткових питань, що виникли вже в процесі  підготовки сесії, на пленарне засідання було внесено 39. Всі вони пройшли обговорення в постійних комісіях, на засіданнях яких   до переважної більшості  проектів рішень  зауважень не виникало.

  • Про організацію підготовки  до   літнього відпочинку та оздоровлення  дітей у 2018 році», «Про стан забезпечення права на освіту дітей з особливими освітніми потребами», «Про створення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр».

     Про виконання Програми розвитку інформаційної сфери у Семенівському районі на 2016 – 2018 роки та внесення до неї  змін проінформувала завідувач сектору з питань внутрішньої політики, звязків з громадськістю, у справах преси та інформації апарату райдержадміністрації Юлія Скриль.

     У блоці  щодо майна спільної власності територіальних громад району заслухано питання: «Про затвердження акту приймання-передачі частини нежитлової будівлі», «Про затвердження акту приймання-передачі спортивного майданчика зі штучним покриттям», «Про внесення змін до Положення про порядок відчуження майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селища Семенівського району Полтавської області», «Про внесення змін до рішення восьмої сесії районної ради сьомого скликання від 12.07.2016 року «Про затвердження Переліку транспортних засобів та сільськогосподарської техніки, що відноситься до спільної власності територіальних громад сіл, селища Семенівського району», «Про затвердження звіту про незалежну оцінку нежитлової будівлі», «Про продаж об’єкта комунальної власності територіальних громад Семенівського району шляхом проведення аукціону».

     Затверджено районну Програму   розвитку лісового господарства Семенівського району на період 2018-2025 роки (з дорученням її розробникам в подальшому внести пропозиції щодо резервування земель  під заліснення як на території сільських рад, так і на території двох ОТГ),  Програму розвитку малого підприємництва у Семенівському районі на 2018-2020 роки, а також   Статут Устимівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в новій редакції  та Статут комунального підприємства «Семенівський центр ПМСД».

    Заслухано питання про участь районної ради у конкурсі проектів і програм регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2019 році. Депутати підтримали пропозицію Валерія Книша  про звернення до всіх суб’єктів господарювання  району щодо їх  частки у співфінансуванні проектів.

     Також розглянуто питання щодо затвердження площ населених пунктів сільських та селищної рад.

     З усіх вищезначених питань прийнято відповідні рішення.

  Окрім того, депутатським корпусом  прийнято два звернення: до Верховної Ради України щодо ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень та до голови Полтавської облдержадмінністрації і голови Полтавської обласної ради виділити кошти на фінансування проведення поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування у найкоротші терміни.

    Проте  на пленарному засіданні  не обійшлося і без  конфліктних ситуацій. Особливе загострення виникло  після оголошення результатів поіменного голосування з питання «Про використання червоно-чорного прапора на території Семенівського району, яке не набрало необхідної кількості  депутатських голосів, за участі учасників АТО, бійців добровольчих батальйонів, що прибули з Полтави. Певний тиск і погрози з боку гостей  в сесійній залі не сприяли подальшому порозумінню сторін, хоча депутати  висловлювали слова вдячності захисникам за їх внесок у відстоювання  територіальної цілісності та суверенітету України. 

   Не вистачило голосів депутатів і для прийняття рішення «Про підтримку  звернення  Президента України до  Вселенського   Патріарха  Варфоломія щодо    надання     Томосу     про    автокефалію Православної Церкви в Україні».

    На завершення  пленарного засідання Віктор Юрченко подякував колегам за витримку  та толерантність і привітав з Днем Конституції України, побажавши успіхів  у роботі на благо громад, задля розвитку України.   



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь