Семенівська районна рада

Проблеми реформування медицини: пошуки вирішення питання на місцевому рівні

Дата: 16.02.2018 16:36
Кількість переглядів: 786

     

    16 лютого  при голові районної ради Віктору Юрченку відбулась робоча нарада з  питання реорганізації  комунального закладу «Семенівський центр первинної медико-санітарної допомоги» в некомерційне Комунальне підприємство,  в якій  взяли участь голова районної державної адміністрації Віктор Федоренко, заступник Семенівського селищного голови Алла Оніпко, Оболонський сільський голова Борис Пустовойтов,  заступник Оболонського сільського голови Сергій Стадніченко.

    Обговорення питання носило досить дискусійний характер, оскільки на багато запитань сьогодні неможливо дати відповідь.  Реформування медицини задекларовано, але до кінця  ще не визначений   механізм подальших дій, зокрема і  щодо  первинної медико-санітарної допомоги.

   Обговорено пропозицію щодо входження до складу співзасновників нового Комунального підприємства «Семенівський центр первинної медико-санітарної допомоги» районної ради, Семенівської та Оболонської ОТГ, ініційовану ще раніше головою районної ради Віктором Юрченком та підтриману головою райдержадміністрації Віктором Федоренком. На іх переконання, саме такий шлях на цьому етапі  дасть змогу зберегти  в районі первинну ланку медицини та не допустити погіршення медичного обслуговування населення.

    Віктор Юрченко звернувся до  представників Семенівської та Оболонської ОТГ з проханням розглянути на сесії селищної та  сільської рад як  питання входження громад   до складу  співзасновників реорганізованого Комунального підприємства, так і пов’язане з цим  питання   готовності   укладення договору  з Комунальним  підприємством «Семенівський центр первинної медико-санітарної допомоги» про закупівлю медичних послуг (первинної медичної допомоги).

    Питання про реорганізацію  комунального закладу «Семенівський центр первинної медико-санітарної допомоги» планується внести  і до порядку денного наступної сесії районної ради у зв’язку з обмеженими термінами реформування первинної медичної допомоги в районі.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь