Семенівська районна рада

Двадцята сесія: підсумки і проблеми

Дата: 22.12.2017 16:28
Кількість переглядів: 1045

     22 грудня  в.о.голови районної ради   Володимир  Сербин провів пленарне засідання  двадцятої позачергової  сесії районної ради сьомого скликання, у якому взяв  участь голова районної державної адміністрації Віктор Федоренко,

     Перед початком пленарної роботи  голова райдержадміністрації    привітав  матір п’яти дітей,  жительку села Бурбине Ганну Милованову з присвоєнням їй  високого звання «Мати-героїня» та вручив почесну нагороду.

     До порядку денного пленарного засідання було внесено 14 питань,  які  напередодні були опрацьовані   на  спільних засіданнях постійних комісій районної ради.

  Темою для особливо бурхливого обговорення стало питання «Про районний бюджет на 2018 рік». Поданий райдержадміністрацією проект бюджету   є дефіцитним   і не забезпечує потреби   закладів бюджетної сфери.

    Така ситуація склалась через те, що на цей час не вдалося в gовному обсязі врегулювати питання співфінансування  бюджетних закладів (Семенівська центральна районна бібіліотека, Семенівський районний  народний  краєзнавчий  музей, Семенівський районний  будинок культури, Семенівська дитяча  музична  школа, Семенівський районний  будинок дитячої та юнацької творчості, Семенівський міжшкільний  навчально-виробничий  комбінат, Семенівська дитячо-юнацька спортивна школа, Семенівський територіальний центр соціального обслуговування) з районного бюджету та бюджету ОТГ відповідно до кількості споживачів послуг. Проект районного бюджету не передбачає достатнього фінансування закладів,  які  надають населенню освітні, медичні, культурні, соціальні послуги.  Одним із найважливіших чинників у питанні збалансування районного бюджету та забезпечення повного фінансування вказаних бюджетних установ є їх співфінансування з  бюджету Семенівської ОТГ та районного бюджету.. Саме  така  думка була провідною у виступах депутатів Валерія Книша, Сергія Семигреєнка, Юрія Черевика з наголосом на тому, що  цей підхід не є суб’єктивним, а базується на  діючому законодавстві.

   Тож  депутати  у переважній більшості не підтримали  поданий проект бюджету та внесли пропозицію щодо подальшої роботи в цьому напрямі. Зокрема, Валерій Книш запропонував повторно звернутися до депутатського корпусу Семенівської селищної ради з  проханням щодо зустрічі депутатів селищної та районної рад для спільного врегулювання бюджетних проблем.

    Неприйняття бюджету  згідно чинного законодавства передбачає помісячне фінансування бюджетних установ району з розрахунку 1/12  показників районного бюджету за 2017 рік, але без капітальних видатків. 

    Депутати  одноголосно затвердили звіт  про виконання районного бюджету за 9 місяців 2017 року та   план роботи районної ради на 2018 рік. Було заслухано  звіти про виконання Програми забезпечення мобілізаційної підготовки та проведення часткової мобілізації на території Семенівського району на 2016-2017 роки та  районної програми «Територіальна оборона на 2017 рік» і  затверджено аналогічні програми  на   2018 рік.

    Проголосували   депутати також за надання матеріальної допомоги на лікування 12 малозабезпеченим громадянам району загальною  сумою 7000 грн., при цьому  депутат Микола Білоцерківець висловив побажання щодо  необхідності знайти  можливість для  подальшого  збільшення суми коштів для підтримки цієї категорії населення у 2018 році.

    Продовжено на три роки дію трудового контракту з головним лікарем Семенівської центральної районної лікарні Олександром Романюком.

   Також прийнято блок рішень щодо управління комунальним майном, який включає питання:     «Про продаж легкового автомобіля»,«Про продаж майна комунальної власності шляхом проведення аукціону»,«Про надання дозволу на перереєстрацію транспортного засобу». Сюди ж відносяться і питання  про передачу Семенівського міжшкільного навчально-виробничого комбінату та  Семенівської дитячо-юнацької спортивної школи у комунальну власність об’єднаної територіальної громади в особі Семенівської селищної ради.

    Прозвучали виступи і в розділі  «Різне».

   В.о. голови районної ради Володимир Сербин  ознайомив депутатів зі зверненням батьків, чиї діти навчаються в Семенівській дитячій музичній школі щодо збереження цього закладу.  В цьому контексті варто звернути увагу на те, що після засідання постійних комісій 21 грудня в соціальних мережах почала ширитись інформація про те, що районна рада  планує закриття  дитячої музичної школи.   Відразу  заспокоїмо громадськість, що це перекручення і певне нагнітання, адже  в ході зазначеного засідання не прозвучало жодної пропозиції про закриття цього творчого закладу. Депутати тільки за те, щоб він діяв,  розвивався на перспективу, множив досягнення та гордився своїми вихованцями. І це стосується також  гуманітарної сфери  загалом, бо на кожному зібранні в районній раді порушується  питання про те, як зберегти, а не зруйнувати. Безумовно,  фінансові труднощі є, але спільними зусиллями їх можна і потрібно долати.   

    Інформацію про роботу Бюро  правової допомоги у Семенівському районі надала спеціаліст підрозділу Олена Вареник.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь