Семенівська районна рада

Вісімнадцяту сесію завершено

Дата: 10.10.2017 16:26
Кількість переглядів: 962

     10 жовтня голова районної ради Віктор  Юрченко провів пленарне засідання вісімнадцятої  сесії районної ради  сьомого скликання, в якому взяв участь голова райдержадміністрації Віктор Федоренко.

     Перед  початком пленарного  засідання  Віктор Юрченко  виконав приємну місію вручення Почесних  Грамот Полтавської обласної ради. Такої відзнаки  були удостоєні:    депутат районної ради  Лариса Даценко  за високий патріотизм, активну громадську діяльність, участь у суспільно-політичному житті та директор Семенівської дитячої музичної школи Іван Саражин за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток українського музичного мистецтва, високий професіоналізм та досягнуті успіхи у навчанні і вихованні підростаючого покоління.

   Незважаючи на попереднє обговорення  питань порядку денного на засіданнях профільних комісій, депутати  продовжували узгоджувати окремі позиції і в сесійній залі.

     Прийнято рішення «Про виконання Програми економічного і соціального розвитку Семенівського району за перше півріччя 2017 року», «Про надання матерільної допомоги»; встановлено розмір кошторисної заробітної плати при визначенні вартості будівництва об’єктів, що споруджуються за рахунок коштів районного бюджету, затверджено граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, комп’ютерів для органів місцевого самоврядування, установ та організацій, які утримуються за рахунок бюджету Семенівського району.

     Внесено зміни до показників районного бюджету на 2017 рік. Зокрема, виділено кошти:

     відділу освіти, молоді та спорту   - на оплату природного газу – 720000 грн., придбання твердопаливного котла для Горошинської ЗОШ І-ІІІ ст. – 199000 грн., поточного ремонту електромережі котельні Погребняківської ЗОШ І-ІІІ ст. – 49900 грн., на відшкодування збільшення вартості виготовлення кошторисної документації по проектах – 144765 грн. та інше;

      Семенівській центральній районній лікарні  - на придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів – 200000 грн., на капітальні придбання та ремонт – 108800 грн., оплату електроенергії – 150000 грн., ремонт системи опалення  відділення терапії №2 села Оболонь – 18000 грн., на оплату вугіллля – 42000 грн. та інше;

      територіальному центру  соціального обслуговування – на придбання засобів реабілітації  для інвалідів та людей похилого віку – 11605 грн., придбання екіпіровки забезпечення роботи соціальних працівників – 9750 грн. тощо;

       відділу культури, туризму та архіву – на капітальний ремонт покрівлі районного краєзнавчого музею – 97528 грн., на оплату природного газу для Семенівської дитячої музичної школи – 10000 грн. та інше.

     Актуально  прозвучала інформація «Про підготовку закладів соціальної сфери району до опалювального сезону», з якою виступила начальник відділу містобудування, архітектури, будівництва, житлово-комунального господартва та з питань цивільного захисту райдержадміністрації Валентина Тарасенко. Її доповнили керівники бюджетних установ, які конкретизували  ситуацію   з опаленням, що має місце на сьогоднішній день  по закладах медицини, освіти, культури.

     Окрім цього, внесено зміни  та доповнення до районної Програми «Територіальна оборона на 2017 рік» ,  Програми економічного і соціального розвитку Семенівського району на 2017 рік», із врахуванням  пропозицій профільної комісії та інших депутатів - представників аграрного бізнесу прийнято в новій редакції Програму розвитку та підтримки аграрного комплексу Семенівського району за пріоритетними напрямками на період до 2020 року.

    У зв’язку з надзвичайною  ситуацією, викликаною пожежею площею 70 га на торфовищах району,  також внесено відповідні зміни    до  Програми створення  і використанння матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків у Семенівському районі на 2013-2017 роки.

     Майже традиційно широко був представлений блок питань щодо майна спільно власності територіальних громад району. Продовжено трудовий контракт з директором Семенівської дитячої музичної школи Саражиним І.А., внесено зміни до Статуту комунального підприємства «Семенівський райкомунгосп», до рішення 15 сесії районної ради сьомого скликання від 28.04.2017 року «Про затвердження звітів з оцінки вартості об’єктів нерухомості». Прийнято також рішення «Про викуп об’єкта комунальної власності» (надано дозвіл релігійній громаді Благовіщенської общини Української православної церкви в особі настоятеля Кишені Віктора Дмитровича на приватизацію частини нежитлової будівлі  загальною площею 52,9 м.кв., розташованої за адресою: с-ще Семенівка, вул. Шевченка 78а шляхом викупу).

     Загалом на пленарному засідання розглянуто 14 питань, з  яких прийнято конкретні рішення. Ще одне питання «Про реорганізацію Погребняківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів»,  яке  було  повторно внесено районною державною адміністрацією та  рекомендовано для розгляду постійними  комісіями,  за пропозицією президії районної ради  з порядку денного було знято. Основна мотивація – відсутність згоди  рішення  сільської ради на реорганізацію навчального закладу в школу І-ІІ ступеня,  хоча  по факту учнів старшої ланки (10-11 класи)  там  немає, а також думка про те, що реорганізація  під час навчального процесу негативно вплине на його ефективність.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь