Семенівська районна рада

Двадцять п’ята сесія: зміни в депутатському корпусі та вирішення питань життєдіяльності району.

Дата: 28.09.2018 16:08
Кількість переглядів: 714

     28 вересня   голова районної ради Віктор Юрченко провів пленарне засідання  двадцять  п’ятої  сесії районної ради сьомого скликання, в якому взяв  участь голова районної державної адміністрації Віктор Федоренко.

     За доброю традицією перед початком засідання Віктор Юрченко вручив нагороди. Цього разу грамоти  районної ради  отримали  члени команди Семенівського району, яка брала участь  в обласній  спартакіаді керівників органів місцевого самоврядування. Це заступник голови районної ради Володимир  Сербин, керуючий справами районної ради Юрій Черевик, Пузирівський сільський голова Юлія Жидок, Жовтневий сільський голова Олександр Баранник, секретар Богданівської сільської ради Володимир Костяний. Грамотою районної ради також нагороджений Заїчинський сільський голова Сергій Сирота за активну організацію  фізкультурно-спортивної роботи в громаді, неодноразову успішну участь місцевої команди в змаганнях обласного рівня серед сільських рад та з нагоди Дня народження, який він відзначив напередодні.

     Загалом  на заключному етапі двадцять п’ятої сесії було розглянуто 13 питань, проекти рішень з яких  пройшли через  попереднє обговорення в постійних комісіях.

     Заслухавши  інформацію  голови районної виборчої комісії Антоніни Шарої, депутати прийняли рішення  «Про дострокове  припинення депутатських повноважень  та визнання повноважень депутата Семенівської районної ради».  У зв’язку з обранням депутатом Полтавської обласної ради Володимира Ярошенка припинено його повноваження як депутата  районної ради. В порядку заміщення  депутатом Семенівської районної ради  обрано Валентину Ніколайчук, яка має досвід депутатської діяльності в попередніх скликаннях.  Тож вітаємо обох обранців з черговою сходинкою   в послужному списку їх суспільно-громадської активності та бажаємо нових досягнень на благо громади.

    Проте два наступні проекти рішень, пов’язані із заміщенням депутата -«Про внесення змін до складу постійної комісії районної ради»і«Про обрання голови постійної комісії районної ради» - не набрали необхідної кількості голосів, томущо депутати підходили до голосування з різних позицій;до того ж, значна частина наших обранців цього разубули відсутні з поважних причин.

     Прийнято  рішення про внесення  змін до показників районного бюджету на 2018 рік та Програми соціально-економічного розвитку Семенівського району на 2018 рік.     

     Зокрема, за рахунок вільних лишків загального фонду районного бюджету  виділено:

відділу освіти молоді та спорту:

  • на оплату  газопостачання  - 130000  грн.;
  • для обслуговування вогнегасників, пришкільних автобусів – 60000 грн.;
  • придбання паливо-мастильних матеріалів для пришкільних автобусів 40000 грн.;
  • на навчання з техніки безпеки  персоналу з обслуговування опалювальних систем – 8540 грн.;

центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді:

  • на обслуговування автомобіля 3000 грн.;
  • для проведення заходів 5000 грн.;
  • на путівки для учасників АТО 10000 грн.

службі у справах дітей:

  •  на придбання антивірусної програми для системи «Діти» та канцтоварів 1500 грн.;
  • фінансова підтримка  КП «Світанок» 41960грн.

Відділу освіти молоді та спорту також виділено кошти за рахунок залишку спеціального фонду, а саме:

          - для встановлення модемів та переоснащення вузлів обліку газу –  - 254000грн;

- для Очеретуватської   загальноосвітньої школи  - 27000грн.;

- для Устимівської  загальноосвітньої   школи– 100000 грн.;

- для Пузирівської   загальноосвітньої школи - 100000грн.;

- для Семенівського Будинку дитячої та юнацької творчості – 27000 грн.

      Затверджено Комплексну програму розвитку Комунального підприємства «Семенівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Семенівської районної ради на 2018-2020 роки, Статут Семенівського районного краєзнавчого музею - обидва документи зі змінами,які запропонував депутат Валерій Книш під час роботи комісій та безпосередньо на пленарному засіданні.

     Депутати проголосувалитакож зареорганізацію центральної районної лікарні у Комунальне підприємство «Семенівськацентральна районна лікарня» Семенівської районної ради.

     Заслухано інформації заступника керівника Лубенської місцевої прокуратури Олександра Пожарова прорезультати діяльності за підсумками роботи уІ півріччі 2018 року та начальника відділу містобудування, архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства та з питань цивільного захисту населення райдержадміністрації Валентини Тарасенко щодо підготовки закладів соціальної сфери до опалювального сезону.

     Також рішенням сесії у відповідностідо законодавства підвищено ранг посадової особи місцевого самоврядування голові районної ради та його заступнику, затверджено технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, наданої в оренду СФГ «Зоря».

     На завершення засіданняголова районної ради Віктор Юрченко наголосив, щоперед депутатським корпусом стоїть багато завдань, над якими потрібно наполегливо працювати.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь