Семенівська районна рада

Двадцять третя позачергова сесія: бюджет 2018 року прийнято.

Дата: 03.05.2018 16:06
Кількість переглядів: 738

     3 травня  голова районної ради Віктор Юрченко провів пленарне засідання  двадцять третьої  позачергової  сесії районної ради сьомого скликання, в якому взяв  участь голова районної державної адміністрації Віктор Федоренко.

     Сесійній роботі передувала  урочиста церемонія  відзначення кращих працівників та трудових колективів занесенням на районну Дошку Пошани.    За результатами роботи у 2017 році переможцям у 13 номінаціях, визначених Положенням про районну Дошку Пошани,  головою районної ради та головою районної державної адмінністрації вручено  іменні сертифікати.

      Найважливішим і найочікуванішим   підсумком роботи  цієї  сесії стало прийняття  районного бюджету на 2018 рік  після кількох невдалих попередніх спроб.

     Як на пленарному засіданні, так і напередодні на спільному засіданні  постійних комісій депутатами наголошувалось,  що  впродовж останніх місяців  районною радою було реалізовано  весь можливий ресурс для збалансування бюджету.  Хоча належного порозуміння із Семенівською селищною радою так і не досягнуто, але завдяки  паралельно  вжитим  заходам, зокрема зверненням до Мінфіну, обласної ради,   облдержадміністрації,    основний фінансовий документ 2018 року як для такої ситуації   вдалось  зробити оптимально збалансованим та  забезпечити функціонування  комунальних закладів, які надають послуги населенню. Із прийняттям районного  бюджету  в цьому році  відкриваються можливості для реалізації  районних програм,  здійснення тендерних процедур, забезпечення  питань розвитку освіти, культури, медицини, соціального захисту.

     Логічним продовженням бюджетної теми стало прийняття рішення «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2018 рік». Зокрема, за рахунок вільних лишків районного бюджету виділено кошти:

     Семенівській центральній районній лікарні на придбання інсуліну – 50,0 тис.грн., на оплату за природний газ – 300 тис.грн., на водовідведення для КП «Семенівський райкомунгосп» - 150 тис.грн.;

     КЗ «Семенівський центр ПМСД» на  заробітну плату, оплату інтернету – 600 тис.грн.;

    відділу освіти, молоді та спорту на заробітну плату обслуговуючому персоналу 1350 тис.грн., на придбання вугілля -1700 тис.грн., на продукти харчування для пришкільних літніх таборів- 120 тис.грн.;

    управлінню соціального захисту населення для безкоштовного забезпечення медикаментами та зубопротезуванням постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та учасників АТО – 37 тис.грн., на пільгові  перевезення, послуги зв’язку – 63 тис.грн.

     Також виділено 167 тис. грн.   для фінансової підтримки комунального дитячого оздоровчого табору «Світанок», 87,3 тис.грн. субвенції Хорольському районному бюджету за послуги, надані   пологовим  відділенням  Хорольської ЦРЛ  мешканкам Семенівського району.

     За рахунок залишків спеціального фонду виділено кошти під Програму розвитку місцевого самоврядування на співфінансування проекту «Реконструкція Семенівського районного стадіону «Колос» як суттєвий фактор зміцнення фізичного здоров’я громадян» (капітальне будівництво – 201,0 тис.грн., придбання – 18,5 тис.грн.) та проекту-переможця обласного конкурсу  бюджету участі «Wi-Fi Альтанка- районній громаді» - 25,5 тис.грн.

        Затверджено також районну Програму зайнятості населення на 2018-2020 роки.

        В обговоренні питань виступили депутати Валерій Книш, Сергій Семигреєнко, Юлія Єлагіна, Григорій Шквир.

        На завершення сесії Віктор Юрченко подякував депутатаському корпусу  за продуктивну роботу.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь