Семенівська районна рада

Підсумки сімнадцятої позачергової сесії районної ради

Дата: 29.08.2017 15:17
Кількість переглядів: 993

 

     29 серпня  голова районної ради Віктор Юрченко провів пленарне засідання сімнадцятої  позачергової сесії районної ради  сьомого скликання, в якому взяв участь голова райдержадміністрації Віктор Федоренко.

    Перед початком роботи  присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих під Іловайськом як однієї з найтрагічніших сторінок сучасної історії України.

    Як продовження болючої теми війни на Сході нашої держави, голова районної ради  разом з головою райдержадміністрації   вручили  депутату районної ради Володимиру Ярошенку відзнаку Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції».

      Віктор Юрченко також  щиро привітав  ще одного депутата -  Сергія Семигреєнка з державною відзнакою – присвоєнням почесного звання «Заслужений працівник сільського господарства України» згідно Указу Президента України № 251/2017 від 23 серпня 2017 року «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня незалежності України».

     Депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету за І півріччя 2017 року, штатний  розпис опорного навчального закладу   Оболонської загальноосвітньої школи I-III ступенів, внесли зміни до Програми економічного і соціального розвитку Семенівського району на 2017 рік щодо  забезпечення фінансової підтримки громадських організацій інвалідів і  ветеранів та забезпечення пільговим медичним обслуговуванням громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

    Широко був представлений   блок щодо управління  майном спільної власності територіальних громад району, провідними у якому можна вважати питання  «Про передачу Семенівського НВК №1 ім. М.М.Хорунжого» та  «Про  передачу Семенівського НВК №2. Підтримавши відповідні проекти рішень,  депутати проголосували за передачу Семенівського навчально-виховного комплексу №1 ім. М.М. Хорунжого  та Семенівського навчально-виховного комплексу №2 із спільної власності територіальних громад сіл, селища Семенівського району у комунальну власність Семенівської об’єднаної територіальної громади в особі Семенівської селищної ради з 01 вересня 2017 року. Логічним продовженням цього процесу  став розгляд питання «Про вихід Семенівської районної ради зі складу засновників навчальних закладів». Відповідно районна рада вийшла зі складу засновників Семенівського НВК №1 ім.М.М. Хорунжого та Семенівського НВК №2 та передала права засновника  зазначених закладів Семенівській селищній раді.

    Районним депутатським корпусом також прийнято рішення «Про затвердження акту приймання-передачі майна», в якому йдеться про будівлю кінотеатру «Ювілейний». Нагадаємо, що рішенням попередньої сесії вона із спільної власності  територіальних громад  району передана до комунальної власності  ОТГ.

    Окрім цього, розглянуто питання «Про внесення доповнень до Переліку об’єктів  спільної власності територіальних громад сіл, селища Семенівського району, що підлягають приватизації»,  а також «Про  затвердження в новій редакції районної Програми поводження з твердими побутовими відходами на 2012-2018 роки», «Про надання матеріальної допомоги».

   Певну дискусію  серед депутатів викликала пропозиція президії районної ради виключити з порядку денного сімнадцятої позачергової сесії питання «Про викуп об’єкта комунальної власності», де йдеться про надання дозволу  релігійній громаді Благовіщенської Української православної церкви в особі настоятеля Кишені Віктора Дмитровича на приватизацію частини нежитлової будівлі, розташованої за адресою: смт. Семенівка, вул. Шевченка 78а шляхом викупу. Це питання попередньо розглядалось на  спільному засіданні постійних комісій, надано позитивні рекомендації,  але вже опісля було виявлено  певні  невідповідності технічного характеру між  експертною оцінкою та площею, визначеною в техпаспорті. Після усунення цих розбіжностей  питання обов’язково буде винесено на розгляд сесії районної ради.

     Прийняття рішення «Про участь районної ради  в обласному конкурсі   проектів розвитку територіальних громад Полтавської області у 2017 році»    відкриває подальший шлях проекту співробітництва територіальних громад «Реконструкція Семенівського районного стадіону «Колос» як суттєвий фактор зміцнення фізичного здоров’я громади» за умови його  перемоги на обласному рівні, на що ми сподіваємось. З метою співфінансування проекту  у районному бюджеті на 2018 рік  передбачається  виділити кошти в сумі 300,0 тис. грн., що складає 33,75 % від загальної вартості проекту- 888,846 тис. грн. Долучаються до проекту також Богданівська, Жовтнева, Криворудська,  Наріжанська, Пузирівська сільські ради, дольова участь кожної  з них складе  по 20 тис.грн.

    Прийнято  і десять рішень (а це майже половина від загальної кількості питань) про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, наданих в оренду фермерським господарствам  та  сіножатей, які будуть надані користувачам через проведення аукціонів.

     В  питанні «Різне» депутат Валерій Книш  звернув увагу на дотримання селищною та сільськими радами району Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», зокрема, щодо скликання сесій та інформаційного забезпечення їх діяльності.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь