Семенівська районна рада

Активність громадян - реальна сила.

Дата: 02.11.2017 15:04
Кількість переглядів: 872

   Завершився конкурсний відбір  проекту Бюджету участі в Полтавській області.

     Обласною радою вже оприлюднено результати. Семенівський район отримав перемогу двох проектів:

- 186 Проведення 5 ювілейного відкритого обласного інклюзивного фестивалю «Рогозів кут» c. Наріжжя, Семенівський район;

-162 "WI-FI-АЛЬТАНКА-районній громаді", с-ще Семенівка.

      Голова районної ради Віктор Юрченко, як керівник локальної робочої групи проекту з питань бюджету участі у Семенівському районі щиро вітає переможців - авторів проектів: Грек Любов Петрівну та  Литвиненка  Анатолія Вікторовича, а також усіх авторів поданих проектів, якими виконана колосальна робота з жителями громад по підтримці проектів.

     Щира вдячність Дондосі Валентині Іванівні (с-ще Семенівка), Романенку Володимиру Івановичу (с.Паніванівка), Бондаренко Валентині Петрівні (с.Іванівка), Білоцерківцю Миколі Івановичу (с.Погребняки), Черевко Світлані Миколаївні (с.Пузирі), Квачко Тамарі Миколаївні (с.Малі Липняги), Сербину Володимиру Миколайовичу (с.Нова Петрівка), Сливці Петру Івановичу (с-ще Семенівка) та сільським, селищному головам, які підтримали ініціативи громадян: Баранник Олександр Іванович, Діденко Світлана Миколаївна, Жидок Юлія Василівна, Календарь Інна Іванівна, Милашевич Людмила Павлівна, Мошківська Антоніна Андріївна, Стеценко Юрій Сергійович.

       Бюджет участі – інструмент прямої демократії, за допомогою якого мешканці громади  залучаються до розподілу частини  місцевого  бюджету.
   Простими словами «бюджет участі» – це можливість громади реалізовувати власні соціальні проекти за бюджетні кошти.  Найголовніше у Бюджеті участі – довіра до місцевої влади, яка надавала гарантійні листи на підтримку співфінансування проектів, пробудження активності громад, їх внеску, зростання впливу на розподіл та ефективне використання коштів місцевих бюджетів.

     Виходячи з цього, Семенівською районною радою буде розглянуто питання  на сесії про передбачення у районному бюджеті  на 2018 рік коштів в сумі 25,5 тис. грн. на співфінансування проетку "WI-FI-АЛЬТАНКА-районній громаді", як проекту районної ради, адже решта суми (50%) від загальної вартості бюджету проекту надійде з обласного бюджету.

     Стосовно іншого проекту «Проведення 5 ювілейного відкритого обласного інклюзивного фестивалю «Рогозів кут» c. Наріжжя» варто зазначити, що співфінансування цього проекту відбудеться з бюджету Семенівської ОТГ.

    Звичайно, усі ми сподівалися на перемогу й інших проектів, проте   методика  розрахунку проектів переможців вплинула на остаточні результати.

    Локальна робоча група проекту, створена розпорядженням голови районної ради, своє завдання  виконала, але продовжується активна робота щодо проектної діяльності, як надійного способу залучення інвестицій з різних рівнів бюджетів.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь