Семенівська районна рада

Координаційна рада 09.03.2017 р.

Дата: 09.03.2017 13:00
Кількість переглядів: 1017

Обговорювали спільні проблеми.

         9 березня голова районної ради Віктор Юрченко провів  чергове засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування, в роботі якого взяв участь  голова райдержадміністрації  Віктор Федоренко.

         В ході засідання гостро і актуально   звучало питання поводження з твердими побутовими відходами. З  інформацією  виступив головний  спеціаліст відділу  містобудування, архітектури,  будівництва, житлово-комунального господарства та з питань цивільного захисту райдержадміністрації Сергій Андраціон, який ознайомив сільських та селищного голів з проектом Комплексної програми поводження з твердими побутовими відходами у Полтавській області на  2017-2021 роки.  Але  в  ході обговорення було  окреслено першочергові завдання для органів місцевого самоврядування району, які відобразились в рекомендаціях Координаційної ради. Тож сільським радам  до 01.04.2017 року необхідно прийняти рішення щодо ліквідації звалищ  твердих побутових відходів, на які відсутні відповідні проекти землеустрою  та ліквідувати їх. Водночас  у кожній громаді мають визначитись із звалищем  твердих побутових відходів, яке залишатиметься в експлуатації, і  щодо якого  необхідно виготовити чи провести корегування схем санітарної очистки підпорядкованих населених пунктів та виготовлення паспорту звалища ТПВ. Семенівській  об’єднаній територіальній громаді рекомендовано визначитися  в питанні необхідності корегування проектної документації будівництва полігону твердих побутових відходів.

         Заслухано головного лікаря центральної районної лікарні Олександра Романюка та головного лікаря Центру ПМСД Тамари Мазанько  в плані поліпшення медичного обслуговування населення району.  Сільськими головами вже не вперше було порушено як проблемне питання підвезення пацієнтів з населених пунктів району до центральної районної лікарні. Тож головному лікарю Комунального закладу «Семенівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Семенівської районної ради  Тамарі Мазанько рекомендовано в обов’язковому порядку   забезпечити підвезення пацієнтів до Семенівської центральної районної лікарні відповідно  Порядку організації медичного обслуговування та направлення пацієнтів до закладів охорони здоров’я, що надають вторинну (спеціалізовану) та третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу, затвердженого Наказом Міністерством охорони здоров’я України 05.10.2011 року.  Наголошувалось  і на необхідності зміцнення матеріально-лікувальної бази та  кадрового забезпечення медичних закладів з метою  надання  в районі якісних медичних послуг як на первинному, так і на вторинному рівнях.

        На завершення Віктор Юрченко  подякував учасникам засідання за активне обговорення важливих тем.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь