Семенівська районна рада

За результатами 14 сесії 7 скликання

Дата: 21.02.2017 13:00
Кількість переглядів: 1045

Герб - Семенівський район

Націленість на розвиток району.

                 21 лютого  голова районної ради Віктор Юрченко провів  пленарне засідання чотирнадцятої сесії районної ради сьомого скликання,  в  якому взяв участь  голова райдержадміністрації Віктор Федоренко.  

         Серед бюджетного  блоку найбільшу зацікавленість викликало питання «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2017 рік». Депутати проголосували за розподіл вільних лишків районного бюджету в сумі понад 8,3 млн. грн. Зокрема, кошти спрямовано :

         центральній районній лікарні   на загальну суму 1 млн.556 тис.200 грн. для придбання та ремонту медичного обладнання, придбання промислової пральної машини, функціональних ліжок, приліжкових тумбочок, тест-смужок для дітей-діабетиків, заміни слухових апаратів дітям тощо. Варто звернути увагу, що вперше за багато років   за виділені з районного бюджету кошти   буде придбано нові матраци  та комплекти постільної білизни. Через необхідність проведення капітального ремонту терапевтичного відділення та  каналізаційно-водопровідної системи кошти виділено також на виготовлення проектно- технічної документації;

         центру первинної медико-санітарної допомоги – 234 тис.грн.  на придбання  паливно-мастильних матеріалів, антирабічної вакцини, туберкуліну, комп’ютерів  для дільничних лікарів, без яких неможливо  забезпечити  роботу придбаних раніше медичних приладів «Телекард»;

         відділу освіти, молоді та спорту – 3 млн.430 тис. 959 грн. на придбання вугілля, продуктів харчування для пришкільних оздоровчих таборів, співфінансування придбання шкільного автобуса, реконструкцію  системи опалення Степанівської і  Криворудської загальноосвітніх шкіл та будівництва  газогенераторної  котельні  для Біляківської ЗОШ. Щодо Біляків, то тут  заплановано акумулювати  кошти районного бюджету в сумі 650 тис.грн., субвенцію сільської ради – 50 тис.грн. та 150 тис.грн. з обласного фонду розвитку територій за погодженням з депутатом обласної ради Володимиром Куцоволом. Також  передбачено виділення коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації на проведення ремонту спортивного залу та їдальні Семенівського НВК №1, спортивного залу та утеплення приміщення Семенівського НВК №2,  заміни вікон Біляківської, Заїчинської, Веселоподільської, Устимівської  загальноосвітніх шкіл, капітального ремонту спортивного залу Погребняківської ЗОШ І-ІІІ ступенів;         управлінню соціального захисту населення – загалом 153 тис., в тім числі  виділено кошти на    ліки  і зубопротезування для учасників ЧАЕС та АТО.

         Для покращення надання соціальних послуг населенню територіальному центру   виділено   446 тис.грн., центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді –150 тис.400 грн.

         Окрім цього, виділено кошти на статутну діяльність громадських організацій, надання матеріальної допомоги малозабезпеченим категоріям населення та на  інші потреби для життєзабезпечення населення.

          При розподілі вільних залишків враховувались прохання розпорядників коштів та   перспективи подальшого розвитку соціальної  інфраструктури району.

    Прийняті також  рішення «Про затвердження звіту про виконання районного бюджету за  2016 рік», «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2016 рік», «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Семенівського району на 2017 рік», «Про внесення змін до районної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення району на 2013-2020 роки», «Про внесення змін до районної комплексної Програми профілактики правопорушень на 2016-2020 роки».

         Професійно і емоційно насичено   звучала інформація начальника Семенівського відділення поліції Сергія Джулая про стан боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності за ІІ півріччя 2016 року, яка була досить позитивно сприйнята аудиторією. За останній час  Семенівське відділення помітно підвищило свої позиції в обласному рейтингу.  Серед   новаційних кроків  – встановлення та подальше розгалуження в районі  системи відеоспостереження, широке застосування ІТ-технологій та інші заходи, що конкретно мають  сприяти підвищенню ефективності роботи правоохоронців щодо розкриття та відвернення злочинів.      

         Про виконання районних програм,  термін дії яких сплив у 2016 році, а саме: підтримки індивідуального житлового будівництва на  селі «Власний дім» на 2012-2016 роки в Семенівському районі, профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів на 2015-2016 роки, протидії захворюванню на туберкульоз на 2013-2016 роки, соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, що проживають у сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах, в Семенівському районі на 2014-2016 роки проінформували  керівники структурних підрозділів райдержадміністрації   та виконавці програм Валентина Тарасенко, Тамара Таран, Олександр Романюк, Тамара Мазанько.       

         Водночас затверджено Програму підтримки індивідуального житлового будівництва на  селі «Власний дім» на 2017-2021 роки в Семенівському районі та   Програму підтримки населення Семенівського району для виконання заходів з енергозбереження на 2017-2020 роки,  метою яких є   забезпечення вигідних умов кредитування.

          Районна рада прийняла план роботи на 2017 рік,   рішення про вступ до Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування, підтримала  подання Жовтневої сільської ради щодо перейменування  на Рокитівську сільську раду,  затвердила  список присяжних Семенівського районного суду  та достроково припинила  депутатські повноваження Олександра Журавля за його особистою заявою у зв’язку  зі зміною місця проживання.

            Напрям щодо управління спільною власністю територіальних громад району був представлений питаннями про передачу майна зі спільної власності району у комунальну власність окремих громад,  затвердження об’єктів спільної власності, що підлягають приватизації у 2017 році, затвердження у новій редакції Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду  комунального майна.

            Сесія розглянула також  питання  затвердження нормативної грошової оцінки земельних ділянок, розташованих на території Заїчинської  та Оболонської  сільських рад.

           З усіх 27 питань порядку денного прийнято відповідні рішення, пленарне засідання  пройшло в атмосфері  взаєморозуміння і толерантності.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь